Да защитаваш държава-мутра с претенции за демокрация, морал и красота е долнопробна професия. Най-древната

https://svobodnoslovo.eu/komentar/da-zashtitavash-darzhava-mutra-s-pretencii-za-demokraciya-moral-i-krasota-e-dolnoprobna-profesiya-nay-drevnata/52157 SvobodnoSlovo.eu
Да защитаваш държава-мутра с претенции за демокрация, морал и красота е долнопробна професия. Най-древната

Най-корумпираната страна в света, в която депутатите директно се пазаруват от корпорации и приемат закони без да ги четат, и това е легализирано в закон за лобизма, държава, в която президент става онзи, който е налял повече пари в кампанията си и е успял по-успешно да фалшифицира изборите, страна, чийто вицепрезидент е уволнил главния прокурор на Украйна, защото разследва компанията на сина му, който получава 50 000 долара на месец само защото е син на баща си, и която напада без никаква причина други страни, която е окупирала без никакво право петролните, житни и водни залежи на Сирия, сваля и качва правителства, реди българския кабинет и взема каквото си поиска – та тази страна има нахалството да вади списъци на корумпирани българи.

Съвсем конюнктурно избирателно и без никакъв смисъл за правото, без никаква идея за справедливост, а само поради политически краткотраен интерес.

Аз не се сещам за по-нагла държава в новата история на Западния свят.

Страна, която взриви икономиката на Германия и запуши устата на всички западни правителства и медии по този въпрос, страна, която се държи като нагла мутра от 90-те, да размахва списъци с виновни, е в тотален морален фалит. Да го знаят нейните клакьори тук. Това е приключило, мъртво.

Гледаме жестове на зомби с претенцията на глобален стражар, който не си дава сметка, че никой вече не го е грижа за него. Дори е комично. А още по-комично е да гледам българската им клиентела тук.

Помня комунизма и „Работническо дело“ от края на 80-те и знам, че тези са още по-нелепи и отвратителни.

Да защитаваш държава-мутра с претенции за демокрация, морал и красота е долнопробна професия. Най-древната.

Явор Дачков

4 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

За да няма недоразумения – поздравявам те за статията.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Шапка ти свалям Яворе, умен си, аналитичен, високоморален и смел. Сложил съм те в числото на най-добрите журналисти на България. Продължавай да отваряш мозъците на хората, щото светът се променя само зомбитата НЕ.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

В подкрепа на горната теза в западни независими медии има обилен материал, това, което показа днес Велизар Енчев в своето предаване не може да се види в нито една наша медия. Le séisme qui a frappé la Syrie a apporté la preuve – s’il en fallait – que l’Occident est en réalité dépourvu d’humanité et qu’il est le premier à violer les valeurs qu’il prétend défendre et promouvoir. Земетресението, което удари Сирия, предостави доказателство – ако беше необходимо – че Западът всъщност е лишен от човечност и че той е първият, който нарушава ценностите, които твърди, че защитава и насърчава. Начело на това безумие стои Англия с нейния сатанизъм и Щатите. Ако се погледне малко в историята, англичаните са изпращали в Австралия само престъпници и проститутки. Как така една островна държава като Япония завладя стотици държави, с какви качества, с какви ценности. До кога ще робуваме на мантрата за евроатлантическите ценности, всичко е абсолютна ЗАБЛУДА, мъкла за дебилите.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.