ДС-десница

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ds-desnica/112647 SvobodnoSlovo.eu
ДС-десница

 

С години психодясното изсмукваше остатъчна легитимност само от три теми - лустрацията, истеричния антикомунизъм/безкрайните тиради за зловещата ДС и патологичната русофобия.

Те никога не са знаели как да формулират реална политика и заради това затънаха в псевдоморалистичните бесове.

Днес обаче издигат за свой кандидат Васил Терзиев, потомствен десар, с легендарен дядо и баща и чичо, тръгнали по същия път. 

Да, кандидатът е изваден като по калъп от фантазията на градския десен за бъдещето - офисен милионер, стерилен ум, патетична тъпотия и пиар-локуми, които са така изхабени, че сигурно не могат да вдъхновят дори и черния богослов Калин Янакиев.

Като чуя, че някой вярва в "свободните и икономически независими хора" ми става лошо, защото едва ли ще се намери човек, който да вярва в обратното. Освен, ако не се казва Бойко Борисов, чийто имунитет ПП/ДБ бранят като хипстър дюкянче за крафт-бира. Или пък, когато някой се възторгне, че не могат "да ни отнемат свободата да мечтаем". О, да! Това Найо Тицин ли го е измислил? Как така още не го е патентовал?

Но дори и това не може да скрие факта, че Терзиев е потомък на кадри на ДС, пък нали....лустрация...гадни комунисти... ченгета...ДС....Ох, млъкни сърце!

Сега виждам, че вече се ражда оправданието. Терзиев заклеймил ДС, показал морален гръбнак, дал телевизионно интервю в което казал, че не иска ДС да се повтаря и, че се ужасявал от приказките за нов Народен съд. 

Силно!

Но тогава къде останаха каузите за лустрация? Нали преходът беше провален, защото ДС и тяхното потомство продължавали да тъпчат гръбнака на пиещите чай със спирулина? Нали ченгетата трябвало да бъдат изведени пред строя и пратени в лагера на общественото презрение?

Никой не отговаря за греховете на своите предци. Но интересно - БСП по време на целия преход беше медийно бичувана точно заради това. Вземете позициите на левицата от началото на прехода - там се прави разтърсващ анализ на миналото и партията се отрича от всички онези неща, които и до днес възмущават хората. Ама това никога не беше достатъчно. Нови и нови орди от зомбита, пардон, от десни избиратели хвърляха слюнки, че комунистите са виновни за всичко. А най-накрая издигнаха потомък на комунисти за кандидат за кмет. 

И честно казано Терзиев вместо да си причинява телевизионен садомазохизъм щеше да е много по-принципен, ако не се беше разпаднал в тъпотиите за миналото. Защото това е капанът на десницата, който ще го удави. Издигат го супербезпринципни хора, издигат го партии-вампири, които така или иначе нямат никакви принципи, извън пълните с тъпотии фб-статуси. Щяха да го преглътнат дори и да се беше появил с тениска: "Аз съм от ДС и съм горд с това'.

Защото очевидно има две ДС-та - едното, което трябва да мразим и другото в което са нашите кучи синове с милионите, а те са добри, яки и готини хора.

Всъщност аз не бих се изненадал, ако един ден се окаже, че градското дясно е най-доброто постижение на ДС някога. 

Беше нормално да се върнат при корените си...

 Александър Симов

duma.bg

2 Коментара

Антраник

преди 10 месеца

След "шах и мат" няма коментари, защото се вкарват автоголове.

Коментирай

Антраник

преди 10 месеца

След "шах и мат" няма коментари, защото се вкарват автоголове.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.