ЕС затяга гайките на мигрантите. Какво става обаче с украинските мигранти?!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/es-zatyaga-gaykite-na-migrantite-kakvo-stava-obache-s-ukrainskite-migranti/123668 SvobodnoSlovo.eu
ЕС затяга гайките на мигрантите. Какво става обаче с украинските мигранти?!

ЕС затяга гайките на мигрантите.

Мигранти от страни, които имат статистически ниски шансове да получат убежище (под 20% процент на приемане, като Турция, Индия или Тунис), ще бъдат задържани на границата в подобни на затвори „центрове за убежище“. Целта е да се обработват молбите за убежище в тези центрове в рамките на 12 седмици и да се изпращат незабавно хората обратно, ако молбите им бъдат отхвърлени.

Дългогодишната битка в ЕС е между южните гранични страни като България, Италия, Гърция, Малта, Кипър и Испания и северните страни като Австраи, Германия, Дания и Нидерландия. Южняците не искат сами да поемат разходите за приемане на мигранти и бежанци, много от които всъщност искат да пътуват на север; северняците настояват, че мигрантите трябва да останат в първата страна от ЕС, в която пристигнат.

..................

Новият миграционен закон, приет във Франция, ще въведе миграционни „квоти“ и ще ограничи социалните придобивки за мигрантите. Мигрантите ще трябва да пребивават законно във Франция в продължение на пет години или да са работили 30 месеца, за да отговарят на изискванията за определени социални помощи.

Франция ограничава гражданството по право на рождение: И като основен ход, френският парламент също реши да ограничи „ jus solis “ – принципа, че децата, родени във Франция, са французи. Вместо това тийнейджърите вече ще трябва да поискат гражданство, когато са на възраст между 16 и 18 години. Хората, които са осъдени за престъпление, също вече няма да могат да стават граждани.

..................

Какво става обаче с украинските мигранти?!

Боян Дуранкев

1 Коментара

Kiro Kanadeca

преди 4 месеца

Пункта Мара и всичко пак. Те си мислят, че пущуните ще мируват и чакат кротко решение на молбата, а ако не са одобрени - тихичко ще се върнат обратно. А французите - ами нали като не дават социални помощи ще ги поощрят да крадат и мародерстват? Пак половината решения, но никой не се фокусира върху единствено възможното - да не се допускат изобщо на европейска земя. Изобщо! Ама няма деца, майки, болни, купи- всичко , което е без паспорт и виза, назад. Всичко, което е на лодката се ескортира навътре в морето и се зарязва там. Като почнат да се дават и като разберат, че не се дава хлебец без пари - ще спрат да напъват

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.