ЕТО КАКВО ЩЕ СТАНЕ НА ЕДНИ ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/eto-kakvo-shte-stane-na-edni-predsrochni-parlamentarni-izbori/115491 SvobodnoSlovo.eu
ЕТО КАКВО ЩЕ СТАНЕ НА ЕДНИ ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ!

 

Този текст не е за всеки, изисква интелект и обективно мислене без предразсъдъци и без комплекси, което, за жалост, като факт става все по-рядко съчетание при широката аморфна маса пълнолетни българи в Мрежата и извън нея. 

Ако си прост, не чети написаното! 

И не роптай!

Използвайки най-съвременни синкретични методи извън овехтялата посткомунистическа социология на вечните социолози на БКП/БСП/ГЕРБ с техните любопитни анкети, странни данни и тъпи анализи, а освен това - с преднамерено конфронтиращи нацията въпроси от типа "или-или" ("Русия или Украйна?", "Евро или лев?", "Баце или Рундю?" и др.), а и със смешните фалшиви рейтинг таблици, независимият от никого и неиздържаният от данъкоплатците Демографски институт към Българската академия на науките и изкуствата, отчитайки колониалните обстоятелства у нас, обслужването на външни интереси, войната в Украйна, кризата в държавното управление, активирането на криминалните структури, далаверите във властта, предизвиканата отвън обществена противопоставеност и др., които не може да не влияят на политическата практика, предлага своя визия за евентуалните предсрочни парламентарни избори, които е много вероятно да се състоят още тази година.

А за още няколко социологично интересни неща очаквайте след два-три дни.

ЕТО КАКВО ЩЕ СТАНЕ НА ЕДНИ ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ!

Фалшивите подкупни социологически агенции грешат в прогнозите си понякога с десетки проценти; има реален случай на грешка с 245%, няма да кажа сега коя е агенцията, а знаем, че допустимата стохастична грешка в едно социологическо изследване е между 1% и 3%, обикновено 2,5%. 

По белия нормален свят, ако една социологическа агенция сбърка над тази стохастичната грешка даже с 1-2 процента повече, не с десетки и стотици проценти, каквато небезвъзмездна практика има у нас, тя пуска кепенците и служителите ѝ бързо се преквалифицират в полски пазачи, келнери и руси русалки. 

Нашите социологически агенции са все с комунистическа и ДС генеалогия, и поднасят на простодушната и доверчива българска електорална публика, Боже, колко са прости повечето електорални единици!, такива данни, каквито са им поръчали и щедро платили предварително съответните свръхзабогатели от далавери политически субекти и олигарси, свързани с БКП, ГЕРБ, ДПС, Сорос, Путин, Ердоган, бай Байдън, и вездесъщата ДС, разбира се, да не я забравя, за да влияят на общественото мнение. 

Демографският институт предлага тук, за пръв път, друго нещо - истински данни, и то в съвсем различен вид, отчитащ точно действителността с нейните варианти и възможностите за въздействие върху нея от страна на различни всякскви субекти.

Нашите прогнози за общественото политическо доверие (и евентуално електорално предпочитание) в настоящия момент, като се отчитат обстоятелствата, са следните четири типа:

1.) Тип НФ, Настояща фалшива (стил “Баце, Доган, Корни, Просто Кирчо, Бойкикев и Митоди”), при съществуващата и подкрепяна от всички власти от близо 20 години обичайна вече система на купуване на цигански и нецигански гласове и фалшифициране на изборни резултати в ЦИК чрез мсшини и без машини; 

2.) Тип ИФ, Извратена фалшива (стил “Гочоолу, Дочоолу и Данко Хаирсъзина”), при добавяне към НФ още на безогледно използване “гласове” на 1,3 млн. “мъртви души” според официалната статистика и осъществяване на заплахи, изнудване и насилие по време на избори с цел повече гласове за някого;

3.) Тип ЗП, Законна пасивна, при спазване на законите, но при пасивно (под 50% от реалните избиратели) участие в изборите на отчаяния електорат; 

4.) Тип ЗА, Законна активна, най-добра в социален и политически план, при спазване на законите и активно (над 75% от реалните избиратели) и мотивирано участие в изборите на въодушевен електорат.

Ето как биха изглеждали според четирите посочени по-горе прогнози действителните гласове (прескочили прага от 4%) в урните:

НФ

ГЕРБ - 22%, ПП/ДБ - 17%, Възраждане - 16%, БСП - 9%, ДПС - 8%, други (общо) - 18%.

ИФ

ГЕРБ - 28%, ПП/ДБ - 19% БСП - 15%, ДПС - 13%, Възраждане - 12%; други (общо) - 5%.

ЗП

Възраждане - 19%, ГЕРБ - 17%, БСП - 14%, ПП/ДБ - 14%, ДПС - 8%, Има такъв народ - 4%, други (общо) - 15%.

;

ЗА

Възраждане - 22%, ГЕРБ - 17%, БСП - 13%, ПП/ДБ - 13%, ДПС - 7%, Има такъв народ - 4%, други (общо)- 16%. 

Нали всеки по-интелигентен българин разбира добре, че резултатите от изборите зависят от това, как те се провеждат?

И в този смисъл е ясно, за какво става дума? 

Въпросът е как да тръгнем по процъфтяващия път през тъмнаъс гора и как да постигнем законност на изборната практика! 

Иначе сме загубени!

Четете моите текстове! Купувайте моите книги! Търсете ги тук: tornadobg.com

 

     акад. Петър Иванов

8 Коментара

Ивайло Кирков

преди 8 месеца

Няма да коментирам горните писания на автора, но имам единствено кратка бележка относно споменатите "Възраждане": та за тях - ако те не успеят да доведат до успешен край нашия Референдум ПРОТИВ еврото, за който се умълчаха в последно време, мисля, че на следващите избори (стига да има изобщо следващи парламентарни избори!), те ще бъдат големия нов ГУБЕЩ и този парламент ще им е последния.

Коментирай

Джак

преди 8 месеца

Кирков, надявам се не сте потомък на на известния комунистически род Киркови, но кой знае.) Не се опитвайте да злепоставяте Възраждане, като пишете, че са се умълчали. Чака се решението на Конституционния съд. Не е редно за се предприемат каквито и да било действия преди него, ако все още държим на правовия ред. А Вие можете да организирате всичко - бдения, протести, манифестации, да видим колко души ще се присъединят към Вашите призиви по време на отпуските.)) Лесно е да се критикува от дивана, трудно се работи на терен.

Коментирай

Червената шапчица

преди 8 месеца

"Ако си прост, не чети написаното!" - Това е дискриминация спрямо мен. Протестирам.

Коментирай

Червената шапчица

преди 8 месеца

Господин, Джак, лицето Ивайло Кирков е нещо средно между Ивайло Мирчев и пазара Кирков.

Коментирай

Емил Илчев

преди 8 месеца

Хора, стига с тези предизборни нагласи и проучвания. Стига с тези избори. Изборите, не само у нас, а и по цял свят са само параван, колкото уж има демократичен избор. Всички резултати и протоколи ги нагласят ЦИК. Това е истината.

Коментирай

Борис

преди 8 месеца

Академико-глупако!Къде пак видя ДС?Че то ДС е ликвидирана още 1989-1990г.Май мислиш,че ако не туриш мерудията ДС никой няма да чете налудните ти писания и книги.Ма те и без друго не стават за четене,освен за подпалки и ТХ на село!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.