Голиат и Елена

https://svobodnoslovo.eu/komentar/goliat-i-elena/25829 SvobodnoSlovo.eu
Голиат и Елена

Елена Йончева е виновна! Нека я разпънат на кръст – има защо. Даже нямате идея за колко много неща е виновна.

Ще започна с нещо съкровено за мен – ЦСКА. Твърдо съм убеден, че седи в дъното за срива на ЦСКА през изминалите две години. Имам солидно доказателство за това – един неин филм за милиони.

През 2001 година напористата журналистка е изпратена от някого (не казва от кого) в Лом. Човек би се зачудил какво прави толкова мастита телевизионерка в този западнал град на река Дунав (реката е важна, ще разберете после). Нали уж нейната сила е войната – където има огън, тя е там, а не в Лом? Но нека сме търпеливи, отговорите ще дойдат сами. Та, тогава тя, уж финансирана с милионите евра на ЮНЕСКО, прави филм за ромската махала и не щеш ли среща случайно някакво 13-годишно момче, за което всички твърдят, че бил талант. “Как се казваш, момче?”, пита го Елена Йончева, а всъщност много добре знае, че това е Мариян Огнянов. Знае и какво ще се случи после.

Мариян Огнянов признава на Елена, че се казва Мариян Огнянов, което ако питате мен си е някаква тайна парола. Веднага щом казва “Огнянов” и хоп, отива в школата на “Левски” с пълна стипендия. След 5 години вкарва първия в историята на България гол в “Шампионска лига”, при това срещу “Челси”. Планът е задействан и няколко години по-късно ЦСКА е изхвърлен от “А” група. Елена Йончева е виновна, казах ви.

А сега идва най-интересното и ще разберете защо всъщност възникна скандалът между огнената журналистка и двойно бившия премиер Бойко Борисов. Завесите се вдигат, дами и господа.

В края на миналата година, уж съвсем случайно Йончева се отказва от журналистиката и влиза в екипа на кандидат-президента Румен Радев, който по предварителни данни е неизбираем. Обаче ето ти изненада! Цецка Цачева нелогично загуби. Ако сте търпеливи и внимателно проследите кампанията на ГЕРБ в кандидат-президентската надпревара, ще установите, че рейтингът на двойно бившата шефка на парламента започна да се срива, след като посетиха Лом на 12 октомври 2016 година, заедно с председателя на партията Цветан Цветанов. Вие си отговорете дали има нещо гнило в тази работа и дали Йончева не стои в дъното на обрата. При Елена Йончева случайни филми няма, а и както Борисов потвърди – те са безценни.

ГЕРБ паднаха и подариха на новия президент Румен Радев цялата власт и той като капак на всичко назначи за служебен премиер кого? Огнян Герджиков! Да ви прави впечатление – Мариян Огнянов, Огнян Герджиков, а Елена Йончева е зад гърба им.

Има и още! Елена, ако не знаете е кръстена на Елена Блаватска – основателка на мистично учение, върху което покълват семената на Агни йогата, създадена от Николай Рьорих и неговата съпруга Елена Рьорих, на която Елена Йончева също е кръстена. Светът, който художникът и неговата Елена описват се нарича “Огнения свят”, а другото име на учението е “Огнена йога”, описано по-подробно от писателя Богомил Райнов. Елена Блаватска въвежда чрез учението си понятието “петата раса” – арийската, ако бъдем точни. Тя доминира над всички, защото е расата, произлязла от Атлантида. Хайнрих Химлер – втрият човек след Хитлер в Третия райх – бил огнен последовател на учението на Блаватска и върху него той изгражда идеологията на нацистите. Доста се е поувлякъл с айнзацгрупите на Гестапо, но това е друга история.

Но има и още! Къде е родена Елена Блаватска? Добре, ще ви кажа: в град Днепропетровск – величественият град на река Днепър. Хайде сега сетете се кой също е роден на река Днепър! Точно така – Сергей Станишев – бившият мъж на Елена Йончева. Лидерът на ПЕС е проплакал за първи път (ако следваме клишетата на модерната тв журналистика) в град Херсон, на устието на великата река. Интересно е, че този град е създаден от Григорий Потьомкин, а филмът “Броненосецът Потьомкин” – основополагащ за съветската пропаганда и световното кино е сниман от Айзенщайн, чието малко име е…? Точно така: Сергей! И сега виждате ли връзката между всички тези имена и събития? Елена, Агни йога, Елена Блаватска, Елена Рьорих, Мариян Огнянов, Огнян Герджиков, Дунав, Днепър, Сергей Станишев, Сергей Айзенщайн, кино, огън, Бойко Борисов?

Защо Бойко Борисов се заяде с Елена Йончева и нейните безценни филми. Защото е пожарникар, а около Елена всичко е огън и жупел, а той като истински огнеборец гледа да върти маркуча към жарта. Спомнете си кое име на документален филм спомена той! “Пътя към Славянск”! Славянск е в Украйна, а за да се стигне дотам, трябва да се мине през Днепър, през Днепропетровск, през рожденото място на Елена Блаватска. Значи журналистка само се е правела, че снима. Тя е търсела… нека го кажем “цаката” на ГЕРБ. И да знаете, ако ГЕРБ загубят изборите то за това ще бъде виновна… тяхната собствена глупост. Не можеш да правиш кампания в стил горните глупотевини.

Заяждането на Бойко Борисов с Елена Йончева ще има етични и практически последици и като цяло може да бъде сложено на рафта “тежки гафове”. Не е сериозно лидерът на най-голямата политическа партия през последните години, бивш кмет на София, два пъти министър-председател на страната да се захваща с един отделен кандидат за народен представител, дори няма никакво значение личността на Елена Йончева. Понеже Бойко Борисов е и каратист, това е все едно голям майстор от ранга на Гичин Фунакоши да предизвика някой новак. Под достойнството е на майстора. Ефектът от подобна свада е, че българинът застава неизменно на страната на по-слабия.

Компроматният подход в случая противоречи на философията, на етимологията на ГЕРБ – граждани за европейско развитие на България. В този конкретен случай, компроматният подход звучи на непредубедените хора по следния начин: Ние нямаме аргументи срещу Елена Йончева, но пък ако знаете каква тайна кътаме от години насам, за да я ударим, като му дойде времето. И наистина в професионално и етично отношение опонентите от ГЕРБ нямат аргументи. Това, че Елена е оцеляла след всичките си опасни командировки е въпрос на отношение на Господ към нея. Само аз се сещам за поне пет случая – в Босна, в Чечня, в Македония, в Косово и Ирак, когато оцеля по чудо. Всеки би се запитал има ли пари, които могат да покрият този риск, която тя е поемала през всичките тези години, за да разкаже истории, които друг не може.

И ето тук започват да валят въпросите. Ако има нещо нередно, защо виновниците не са били подведени под отговорност, когато ГЕРБ е била в управлението? Ако, както се твърди, за филмите са платени милиони, то този дето ги е платил трябва да бъде съден за разхищение. Ако има нещо, свързано със заложнически кризи, както се твърди, то това е ставало със знанието на министър-председателя и с неговото разрешение. Няма друга инстанция, която да разреши подобна операция. Тогава трябва да се запитаме колко пъти е правено това действие и има ли кой да контролира разходите при такива операции. Топката остава отново при министър-председателя.

Трето, ако, както също се намеква, Елена Йончева има нещо общо със службите, то изсветляването на който и да е служител, агент или сътрудник представлява издаване на държавна тайна, което е тежко криминално престъпление. Четвърто, оттук нататък Елена Йончева няма нужда от никаква кампания. Бойко Борисов я легитимира като противник на неговото ниво и я превърна в червената Райна Княгиня – тази, която се опълчи на султана и му върна предизвикателството с най-чистия залог: който печели, печели всичко, който губи – напуска политиката.

Най-важното е, че няма никакво време за обрат. Остават две седмици до изборите и в тях не може да се случи нищо обективно, а субективното е необяснимо. Свидетели сме как Голиат подарява на Давид собственоръчно прашка и камък

От

http://trud.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.