Има лесно решение за мигрантската криза

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ima-lesno-reshenie-za-migrantskata-kriza/144338 SvobodnoSlovo.eu
Има лесно решение за мигрантската криза

Ако се елиминира социалната държава - проблемът изчезва

Знаете ли, че има лесно и достъпно решение на мигрантската криза в Европа? Ако се елиминира социалната държава, тоест без осигуровки, детски и прочее - проблемът изчезва. Или да се ограничат само за граждани. Тогава ще идват само мигрантите, които искат да работят и допринасят за икономиката и няма как да внасят по 8-9 деца като местните са с по 1-2.

Ами ако ви кажа, че политиците това го знаят? Милтън Фридмън още преди много години е посочил, че комбинацията от отворени граници и социална държава води до безкрайна, вредна миграция.

Би било лесно - елиминира се социалната държава, обществото автоматично се "прочиства" от всички, които не носят полза и после в новото общество може да се говори тя да се върне.

Тук е решението и за основни за България проблеми. От роми през неработещи до вече непоносимата тежест за данъците.
Това са една шепа закони. И една шепа политици трябва да се съгласят, защото вече и без това има бая десни, които го искат.

Сега интересният въпрос - защо просто не го направят? Защо въобще не се говори за това очевидно решение на очевиден проблем?

Нужно ли е да пояснявам?

Автор: Виктор Блъсков

trud.bg

6 Коментара

Обикновенчовек

5 days before

При социализма границите се пазеха с оръжие и емигрантска вълна нямаше. Картечници през километър, от това по-респектиращ начин няма. И картечниците да функционират ако се наложи. Това е свещена държавна граница. Другото е пунт и пластика.

Коментирай

Injun Joe

5 days before

Навремето имаше "кльон" на границата. И вместо поплювковците от т. нар. "гранична полиция" границата се охраняваше от ГРАНИЧНИ ВОЙСКИ!!! С автомати и кучета! И стреляха на месо без предупреждение!

Коментирай

Дик

5 days before

Към автора: Да, така е. Но кажи го, обясни защо не се приема! Назови го! Защото така, необяснено, всеки го интерпретира в своя угода. Дефинирай го, защо е така според теб, та да няма тън-мън!

Коментирай

Николай

5 days before

Бях кльонист на оперативна именна застава. Преди 40 години на 25 септември ни уволниха и на другия ден ни върнаха да служим още веднъж. Не беше хубаво, но тогава държавната граница се охраняваше както трябва. Ако сега се приложат тогавашните похвати няма да има мигрантски натиск. Е ще бъдат натъркаляни няколко или няколко десетки трупа на мигранти по границата и всички ще разберат, че преминаването става само на определените за целта КПП-та. И моралистите дето ще защитават живота на нарушителите на държавната граница да замълчат! "Държавната граница е свещена и неприкосновена!" "Защитата на отечеството е върховен дълг и въпрос на чест за всеки български гражданин!"

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.