ИНТЕРЕСНО МИ Е

https://svobodnoslovo.eu/komentar/interesno-mi-e/131937 SvobodnoSlovo.eu
ИНТЕРЕСНО МИ Е

 

Принципно не обичам да критикувам колеги, дори и да са от Възраждане, но в случая по-скоро ми стана интересно. Госпожа Махаева, адвокат и депутат от Възраждане, обяснява на страницата си колко важен е Европейския парламент и какви решения взема. Резонно посочва какви решения за храна от насекоми, украинско брашно, прайдове, сексуално образование на децата и прочие, са наложени именно от Европейския парламент. Принципно е права. И приключва изложението си колко било важно да гласуваме за евродепутати и колко много ни засяга това и принципно ако не дадем мощен отпор на глобалистите, ние ще сме виновни за унищожаването на човешкия род.

Да приемем тезата на адвокат и депутат Махаева. И понеже и други сме против изброените от нея решения на Европейския парламент, а някои сме учили и право на ЕС, може ли да отговори на следните въпроси:

1. Какъв е броят на депутатите в Европейския парламент? Отговор - 705 човека.

2. Колко са депутатите общо от квотата на България? Отговор - 17 човека.

3. Колко максимум депутати очаква да получи Възраждане? Отговор - по моя преценка между 2 и 3.

4. Каква е процедурата по приемане на решения на Европейския парламент и как се приемат решенията? Очаквам отговор от госпожа Махаева.

5. Какви са правомощията за законодателни инициативи на Европейския парламент и Съвета на ЕС и каква е процедурата при съвместни инициативи? Каква е тежестта на решенията на ЕП и СЕС?

6. От кого се определя дневния ред на пленарните заседания на Европейския парламент? Отговор - от Съвета на председателите на политически групи. Възраждане ще участва ли в някоя политическа група с оглед провала на преговорите с "Идентичност и демокрация"? Как смятате да правите предложения и законодателни инициативи, ако сте без политическа група /семейство/ в ЕП?

7. Как се осъществява гласуването в ЕП? Отговор - В рамките на пленарното заседание Парламентът най-често взема решения с абсолютно мнозинство на подадените гласове. Кворумът (минималният брой членове на ЕП, които трябва да присъстват, за да бъде действителен резултатът от гласуването) е постигнат, когато една трета от членовете на ЕП присъстват в пленарната зала. Възраждане може ли да си осигури такова абсолютно мнозинство в Европейския парламент по важни за България въпроси?

И в завършек на изложението - по какъв начин с максимум ТРИМА депутати ще промените дневния ред на 702 други депутати, огромната част от които с евроатлантическа ориентация и то без да сте включени в някоя от влиятелните политически групи /седем на брой/ в Европейския парламент?

Наистина ми е интересно па какъв начин си въобразявате, че можете да повлияете върху работата на Европейския парламент /всъщност това не е най-важният орган на ЕС, но е тема на друг разговор/? И как ще спрете опасните и вредни за България решения? С какъв законодателен механизъм? Ще правите петиции? Ще протестирате пред сградата? Ще окупирате трибуната? 

Хайде малко по-сериозно за Европейския парламент. Ясно е, че електоратът ви нищо не разбира от работата на тази институция и си въобразява, че там няколко човека нещо могат да променят. Но не всички са глупаци, все пак, нали?

Елена Гунчева-Гривова

11 Коментара

Управлява ни Посолството или за американските назначенци и водещите им офицери

преди 1 месец

Евродепутатчето се радва на 50000 евро месечно и не работи нищо. Справка - племенникът на убиеца на деца (клането в Ястребино от подпоручик Йорданов) Сашко Облото.

Коментирай

творец

преди 1 месец

АЗ ЩЕ ВИ ОТГОВОРЯ-ОКОЛО 500 000 ХИЛЯДИ ЗА МАНДАТА И.

Коментирай

ГУРУ

преди 1 месец

Гуне, Гуне... явно си се продала евтино, щом толкова злобееш 🤭 Запомни една поговорка, за теб се отнася: Волът като рие, на гърба му пада! Какво ти обещаха, че ще оглавиш Възраждане ли, опита се - не стана, крайно време е да го приемеш, че за смях стана!

Коментирай

dian

преди 1 месец

Гуру ,гуруоооу ,ти по добре питай костята за колко се продаде ,че много бързо изплати къщата . Продажник излезе ,продаде хората по морето ,нещастника !Па като се сетя ,че и аз гласувах за съществото

Коментирай

dian

преди 1 месец

Гуру ,гуруоооу ,ти по добре питай костята за колко се продаде ,че много бързо изплати къщата . Продажник излезе ,продаде хората по морето ,нещастника !Па като се сетя ,че и аз гласувах за съществото

Коментирай

Калоян

преди 1 месец

Партия „Възраждане“ много често се свързва с ГЕРБ и с ДПС. Помним, че „Атака“ и ДПС бяха скачени съдове и взаимно помпаха гумите си. Навремето „Атака“ бе оттеглена преди сама напълно да се изтощи, за да расте по-уверено новата партия „Възраждане“. Сегашният „Възродителен процес“ при „Възраждане“ е плод на пълен авторитаризъм, при който не се допуска никакво шаване без санкцията на лидера. Дано Костадинов не изпадне до отчаянието на Волен Сидеров, който в залеза си се спречкваше с хора по улиците и нахлуваше в полицейски управления.

Коментирай

Милчо Досев

преди 1 месец

Пълна ЗАБРАНА на Всички ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ в България! ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ са ЗАРАЗАТА, те са ТУМОРЪТ който ПОКВАРЯВА и УБИВА Българския Народ! ..................... „Няма по-страшно бедствие за нацията от безработицата. Тя води до всички пороци и грешки. До глада, до болестите, до пороците, до кражбите, до насилията, до проституцията. Престъпник е този държавник, който допуска безработица.” - Атанас Буров

Коментирай

Ваня

преди 1 месец

Госпожо Гунчева, възхищавах Ви се. Вече НЕ! Толкова жлъч, злоба, коварство и яростни нападения! И то само към Възраждане! Гроздето е кисело, казала Кума Лиса. Спирам да Ви чета!

Коментирай

Ваня

преди 1 месец

Госпожо Гунчева, възхищавах Ви се. Вече НЕ! Толкова жлъч, злоба, коварство и яростни нападения! И то само към Възраждане! Гроздето е кисело, казала Кума Лиса. Спирам да Ви чета!

Коментирай

Мунчо

преди 4 седмици

Гунчева е права! Възраждане са проект на МИ-6 за бунаци и дебили, каквито има сред мат'риала (по Баце). Нямат нищо ПРОБЪЛГАРСКО, нито проруско. Те са партия с лидер тип Мелони, с тази разлика, че българите са по-прозорливи от жабарите и ще пратят "възраждащите ни" английски шпиони - по дяволите на 9 юни!

Коментирай

Помнещ

преди 4 седмици

Добре, че никой не обръща внимание на мунчовците, както и на еленките. Завистта е смъртен грях. Пилците се броят на есен.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.