ИНВЕСТИЦИОННАТА ИНВЕСТИЦИЯ КАТО ПРОМЯНА НА ЕСКАЛАЦИЯТА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/investicionnata-investiciya-kato-promyana-na-eskalaciyata/5553 SvobodnoSlovo.eu
ИНВЕСТИЦИОННАТА ИНВЕСТИЦИЯ КАТО ПРОМЯНА НА ЕСКАЛАЦИЯТА

Признавам, че с голямо удоволствие и още по-голямо забавление слушах Министър-председателя Кирил Петков да отговаря на въпроси на народните представители. Преброих някъде около 30 пъти думата инвестиция, свързана с въоръжаването на българската армия. Учудих се и на няколко пъти повтореното твърдение, че в българската армия ще участват само български войски. Шах!

С лек срам си признавам, че когато Министър-председателят подхване някое дълго изречение, някъде към средата на изречението вече съм изгубила смисъла му. А от повтарянето на едно и също по сто пъти започвам да се чувствам като изоставащ ученик.

Понеже Харвард ми е малко далеч, а лекциите в университета по икономика бяха само два семестъра, отново си освежих паметта с това какво е инвестиция: "Инвестицията e дългосрочно влагане на парични средства или капитал за придобиване на финансови инструменти или други активи с цел да се постигнат печелившо възвръщане във формата на лихва, друг доход или повишаване на стойността на инструмента.".

Та ако може някой икономист да ми каже по какъв начин ще имаме печелившо възвръщане във формата на лихва, друг доход или повишаване на стойността на инструмента, примерно като купим ледоразбивач. Мерси!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.