Искам да развенчая един мит, който се тиражира сред поддръжниците на сглобката

https://svobodnoslovo.eu/komentar/iskam-da-razvenchaya-edin-mit-koyto-se-tirazhira-sred-poddrazhnicite-na-sglobkata/119937 SvobodnoSlovo.eu
Искам да развенчая един мит, който се тиражира сред поддръжниците на сглобката

Искам да развенчая един мит, който се тиражира сред поддръжниците на сглобката. Четох пост на един от говорителите им – приятел ми е в листата, от времето, когато Борисов беше общ опонент на политическите ни възгледи. Напоследък нещо гледам нещата при него са се променили...

Както и да е. Не е единственият.

Та, аргументът е следният: „Ваня Григорова нищо не можела да разглоби в София, понеже нямала гласове в СОС“. Могла да демонтира „само мебел от ИКЕА…”.

Не, Асене. Ако беше съхранил способност да разсъждаваш свободно, щеше да кажеш обратното. Да, обратното! Това, което говориш е сдъвкана храна от стомаха на твоите началници. 

Ето истината. Тъкмо защото СОС е вече в ръцете на сглобката, много е важно кметът да не е техен. И тук се обръщам към всички, които имат желание София да бъде управлявана, отчитайки малко повече нашите интереси, на гражданите.

Защото, уважаеми приятели, ако кметът се казва Васил Терзиев и има собствено мнозинство в СОС (подкрепено от ГЕРБ!) той, те, ще си правят каквото си искат. Погледнете града ни на какво прилича. Ако си мислите, че София прилича на бунище, че 50% от водата се губи преди да стигне до чешмите ни, че Топлофикация София е в технически фалит, че само един лифт на Витоша работи, за строителство, детски градини и жълти павета дори няма да говоря – то най-пряката причина за това е именно, че няма никакво разделение на властите на общинско ниво! И няма кой да ги контролира. И правят каквото си искат. Обещавам Ви, че това е така.

Ако искате градът ни да започне да прилича на нещо, което има далечно подобие на цивилизован и уреден град, то шансът е единствено кметът да няма мнозинство в СОС. Не слушайте какво говорят всичките оратори на властта, които дружно са се втурнали да обясняват, че няма смисъл да се гласува за Ваня Григорова защото нищо не "могла да направи". Лъжат. 

Ако изберем Ваня Григорова, не само ще зашием един политически шамар и на Кирил Петков и на Бойко Борисов (честно, аз съм готов да гласувам за Ваня само заради това!), но и, по-важно, ще им блокираме общинския съвет. Доверете ми се като Ви казвам, че това е единственият начин общината с 2.5 милиарда лева бюджет да работи за нас, а не за тях.

Слави Василев

3 Коментара

песимист

преди 6 месеца

Завиждам на софиянци, че имат възможност за избор. Какво да кажем за Варна - десетилетното управление от Портних (ГЕРБ) докара града до плачевно състояние, а сега водещият кандидат е пак той! Вторият пък е завладял голяма част от Морската градина и единственото, което може да очакваме от него, ако спечели, е да я довърши! Та за какъв избор става дума?

Коментирай

албена

преди 6 месеца

Най-прекрасният град - Варна. Бог да е с него!

Коментирай

Cherchez la femme

преди 6 месеца

Cherchez la femme

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.