ИСКАШ ЛУСТРАЦИЯ – ЕТО ТИ Я

https://svobodnoslovo.eu/komentar/iskash-lustraciya-eto-ti-ya/113423 SvobodnoSlovo.eu
ИСКАШ ЛУСТРАЦИЯ – ЕТО ТИ Я

 

Добре дошъл на кандидата за кмет на ПП-ДБ за София Васил Терзиев в света на синия Джурасик парк и на всякакви политически динозаври и фосили. 

Без да се усети и без изобщо да си даде сметка, младият милионер, който поиска лустрация за дядо си, баща си и чичо си, получи лична такава. Още е рано, господин Терзиев, синият класово-партиен подход да бъде заменен с приемане на хората като равни. Уж е демократ Вили Лилков, уж иска да вкарва София в 21 век, ама по отношение на кадрите е на нивото на петдесетте и шейсетте години на 20 век – умира за биографични чистоти, под микроскоп ги търси човекът. Не го притеснява, че в Инициативния комитет за неговото издигане има снахи на кандидат-членове на Политбюро на ЦК на БКП, но младежът Терзиев му е греда в окото.

Смутени са и са уплашени старите сини от центъра на София и от улица „Иван-Асен Втори“ да не би някой „комсомолец“ да им се изплъзне и да заеме важен пост, без да отговаря на необходимите родови и класови критерии. 

Абсолютно по същия начин разсъждаваше един мой близък роднина – партизанин и иначе нелош човек, като ми забрани на времето да се виждам с едно момиче (ех, какво момиче беше само то), защото, представяте ли си, преди 9 септември жандармерията жънела нивите на дядото на момичето. 

Още ми е трудно да схвана докрай защо точно не трябваше да се срещам с тая хубавица и каква е връзката между жънещата жандармерия и моите чувства. 

Бях свидетел и на друго, пак някога, по времето на соца – при мен за „консултация“ дойде кандидат-жених да ме пита дали няма да сбърка, ако се ожени за момиче, чийто баща е бил в Белене. И така нататък, и така нататък…

Какъвто и милионер да е Васил Терзиев, милиардер и мултимилиардер да стане, колкото и почтен и способен да е – съвременно въплъщение на хан Телериг да е даже, тука, по нашите земи в сегашните времена никога няма да му се прости, че е от партизанско коляно и че родата му има връзка с ДС. 

Вили Лилков може и да иска София да влезе в 21 век, но иначе сме си Средновековие и гоненето на дявола и изнамирането на вещици нямат край, ах, те нямат край…

И да го питаш сега Телериковеца защо му беше да се прави на Павлик Морозов и не му ли светна под шлема и ризницата, че софийските седесарски активни борци, макар и вече на патриаршеска възраст, не искат да пускат властта. Язък му на Терзиев за врътките и за хавайските чупки. 

А иначе с две ръце гласувам за младостта, кадърността, успехите и най-вече за любовта между младите – от всички класи, вероизповедания и произходи.

Николай Милчев

3 Коментара

Гост

преди 10 месеца

Ха ха. Взеха му някакви пари на терзиев(специално с малка буква) и сега ще се окаже неблагонадежден. Майната му. Да е мислел с какви хора се е събрал. Хич не ми е жал за него. Ясно е че е от техния сой. Дано настъпва още такива мотики.

Коментирай

Някой, който минава бързайки

преди 10 месеца

Богито - Богдана Карадочева

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.