Избирателната активност е присъда за политическата класа

https://svobodnoslovo.eu/komentar/izbiratelnata-aktivnost-e-prisada-za-politicheskata-klasa/54215 SvobodnoSlovo.eu
Избирателната активност е присъда за политическата класа

 

Избирателната активност е присъда за политическата класа. Повече от половината не отиват да гласуват и при една огромна част от тях това е факт не защото ги мързи да отидат до училището, а защото не припознават никой сред постното меню от празни приказки и лозунги без никакво съдържание. Хората не искат да слушат измислените обещания на политиците. А фактът, че Възраждане мачка наред с една много проста идея - да не ни управлява Американското посолство - е диагноза за целия политически елит. Смятайте колко нисък е таванът на тяхното въображение и възможности. Покъртително ниско ниво!

Всички ме питат дали ще има правителство и честно да ви кажа, отговорът е, че не знам. Знам обаче, че Борисов съзнава колко тежко е положението за цялата политическа класа и ако има някой, който има развит инстинкт за самосъхранение, това е той. 

Знам също така, че каквото и да измислят, няма да е устойчиво. Тази политическа система е фалирала. Не знам колко избори трябва да минат, за да видите, че парламентът, организиран по този начин, не може да произведе нищо, камо ли мнозинство с национални приоритети, цели и стратегии. Последната непокътната от ниското ниво на политиците институция, върху коята се крепи цялата държава, остава президентството.

Благодаря на Надя Обретенова и екипа на Българска национална телевизия. БНТ за професионализма и добрите условия да произведем смислен за зрителите разговор.

Линк към предаването: http://bit.ly/40Z4gCU

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.