Изгледах току що интервюто с директора на Пирогов по БТВ и за мен става ясно, че тази телевизия е загубила етическите си норми за журналистика

https://svobodnoslovo.eu/komentar/izgledah-toku-shto-intervyuto-s-direktora-na-pirogov-po-btv-i-za-men-stava-yasno-che-tazi-televiziya-e-zagubila-eticheskite-si-normi-za-zhurnalistika/116020 SvobodnoSlovo.eu
Изгледах току що интервюто с директора на Пирогов по БТВ и за мен става ясно, че тази телевизия е загубила етическите си норми за журналистика

Изгледах току що интервюто с директора на Пирогов по БТВ и за мен става ясно, че тази телевизия е загубила етическите си норми за журналистика. Някога имаше етичен кодекс на журналистите - за него вече никой не споменава, защото обслужващата журналистика отдавна го напусна. Но тази констатация е ясна за 80% от населението и не е нищо ново. Но какво ме измъчва вече цяла седмица по случая:

- Как нито един от управляващите и оказващи безпрецедентен натиск върху медицити и институцията Пирогов - болницата, която ежедневно спасява стотици животи, не попита - Как е детето, което е било в шокова зала и час и 20 минути е било на ръба на смъртта? Никой от оплюващите Пирогов не си постави моралния въпрос - редно ли е управляващ да злоупотребява с власт и четири пъти да пречи на спасяването на това дете, като единият път това е протекло СЕДЕМ минути. Обръщам внимание - в този момент се спасява детски живот. Между другото детето е още в реанимация. Не чух нито Тагарев, нито електората му, нито Мустафа Е. да отделят секунда внимание към това дете, което е умирало на метри от бащата, докато неговото дете с некървяща раничка е търчало из коридорите на Пирогов. 

Не само, тези окупатори на морала не попитаха даже от куртоазия как е това дете, не само не се извиняват, че са пречили на спасяването на детски живот, но и продължават да унижават и притискат с всички средства на властта (едно от тях е подопечните им медии) именно медиците, които са спасявали това дете. 

В продължение на няколко часа М. Е. е заплашвал с уволнение хората, от които зависи живота на нашите близки, специално се е върнал да им поиска имената, за да бъдат уволнени, а после всички са учудени защо медицинската сестра, подкрепена от директора си, публикува този статус. Оттук скандалът със злоупотреба на власт, с това, че се упражняват действия, които застрашават спасяването на живот на дете, пречи се на работата на спешния екип в Пирогов, хоп, не просто се замете, а се търси сметка - кой разреши да се разкаже за всичко това??? Как кой, бре - именно спасяващите човешки животи си позволиха да ви развалят рахата да притискате, мачкате и заплашвате доктори.

Хвала на пироговци, на директора им, който продължава да подкрепя колегите си, защото знае, че те ще са там в Пирогов всеки ден, за да спасяват животите на децата ни и на близките, а Сглобката е временна и морално пропаднала, на която вече можем само плюнка да турим.

Питам се, някой от подопечните медии ще попита ли отново в рамките на 17 минути, какъвто ефир му дадоха в началото на М. Е., защо лъжеше пред цяла България, и най-малкото - дава ли си сметка, че е пречил да се спаси умиращо дете, а защо не да бъде попитан - защо Вие, г-н Мустафа Е. веднъж не се поинтересувахте за състоянието на оново умиращо дете в шокова зала, докато сте тормозили спасителите му и четири пъти сте прекъсвали спасяването на детето и сте упражнявали безпрецедентен психически тормоз върху тях заплашвайки ги с уволнения? 

Защо този уж преувеличен скандал за мен е важен? Защото той нагледно ни показва за моралния упадък на ППДебейци и техния електорат, които цяла седмица се упражняваха върху медиците на Пирогов. Не само - политизираха случая и обвиниха Пирогов, че е крепост на руската агентура - тази налудност кога ще спре??? А са само от няколко месеца на власт. Представете си какво ни чака като окупират всички институции, какъвто план си направиха на Записа и си го изпълняват точка по точка.

Излиза, че всеки който критикува властта, най-първо ще бъде обвинен в кремълско шпионство, а след това ще се упражни такъв натиск върху него, при това показно, та да не помисли повече да разкаже за злоупотребите с власт. Цял военен министър не потърси сметка от съветника си какво се е случвало в Пирогов, а упражни безпрецедентен натиск върху института като изиска имената на администраторите на страницата на Пирогов сякаш е управител на Гестапо, а не министър във все още Република България.

За този жалък човек М. Е. даже не ми се говори - да имаш три деца и за миг да не помислиш за умиращото дете в шокова зала, докато твоето тича из коридорите, е ясно, че си лишен от всякакво човешко чувство. Аз лично се страхувам ужасно от такива хора! Не само - едва стъпил във властта той вече е готов да убива. Да, това е думата - убива! А какво щеше да стане, ако медиците не бяха успели да спасят живота на детенцето, а на камерите се виждаше, че ЧЕТИРИ пъти ги е прекъсвал, като единият път цели СЕДЕМ минути? Тогава ти М. Емин ли беше, че не искам и името да ти запомня, ти какво щеше да кажеш на родителите на това дете? Всъщност все още им дължиш обяснения, но едва ли ще го направиш!

Имаме всички белези на диктатура от едни окупатори на властта в България, на хора без капка морал и емпатия, които в името на популизма носят цветя за детенцето, убито на пешеходната пътека, но за миг не се попитаха - как е детето от шокова зала! Не само - поискаха да разфасоват спасителите не човешките животи - докторите от Пирогов! Зловещи хора! Зловещи хора! Сигурна съм, че тези са готови на всичко, тези са готови и през трупове да минават окупирали власт, медии и морал - да, те откраднаха морала и го обявиха за техен, за единствено тяхно притежание.

М. Е. - излез и се извини, бре, поне! Но едно се чудя - с какво е така важен този М. Е., че окупиралите властта се нахвърлиха върху цял един Пирогов и половин България заради него? Моето мнение, че не той им е важен, а налагането на диктатурата и показното, че никой от техните не може да бъде и за миг критикуван, затова ни направиха очевидци какво би последвало, ако дръзнем. Само си представете да сте обикновен човек и да речете да разкриете безобразията им?

Къде се намирате, бре, окупатори безморални на България!

Аз утре ще ида на площада, защото все повече съм уверена, че тези и за миг не бива да продължават да управляват! 

Утре, шести септември от 17 ч. пред НДК! 

Нека покажем, че това повече не може да продължава!

4 Коментара

#koй

преди 7 месеца

бг вече е кошмар,наречен обществена шизофриния

Коментирай

#koй

преди 7 месеца

бг вече е кошмар,наречен обществена шизофриния

Коментирай

milka_59

преди 7 месеца

От курва каква етика искате.съществото до тоя парцал не е човешко същество, а биомаса.

Коментирай

Назад към тъмните векове

преди 7 месеца

Връщането към феодализма осъществявано от "прогресивистите", както са се нарекли тече във всичките му измерения. Да не се бъркат с "прогресивните", които направиха много в предишните два века за добруването на хората. Първите всъщност са регресисти, същата игра на думи като с "либерали".

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.