Както вече може би сте разбрали, от днес ЕС официално разреши да се използват насекоми в хранителните ни продукти. Стрити на прах, смлени, замразени - всякакви и във всичко

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kakto-veche-mozhe-bi-ste-razbrali-ot-dnes-es-oficialno-razreshi-da-se-izpolzvat-nasekomi-v-hranitelnite-ni-produkti-striti-na-prah-smleni-zamrazeni-vsyakakvi-i-vav-vsichko/44154 SvobodnoSlovo.eu
Както вече може би сте разбрали, от днес ЕС официално разреши да се използват насекоми в хранителните ни продукти. Стрити на прах, смлени, замразени - всякакви и във всичко

Както вече може би сте разбрали, от днес ЕС официално разреши да се използват насекоми в хранителните ни продукти. Стрити на прах, смлени, замразени - всякакви и във всичко. Били полезни и лесни за отглеждане. Едно е да отглеждаш пшеница или ръж, зеленчуци, животни и птици, друго е да отглеждаш буболечки. И сега българските производители, вносители и търговци, убедена съм, тутакси ще ни захранят с едни модерни брашна, кифли, гевреци, милинки, с едни чудодейни колбаси и йогурти, с банички от светулки, с кебапчета от щурци, със сирене от калинки, с козунаци от бръмбари и курабиии от богомолки.

Нещо не ми се получи иронията и май никак не ми е до шеги... Еврочиновниците не само съсипаха идеята за обединена Европа, те не полагат никакви грижи за европейските народи, те нямат представа как живеят и от какво се нуждаят хората извън техния безсмислен, полиран, никому ненужен и никому неслужещ евробастион. Но ние продължаваме да ги храним и да плащаме за тяхната умствена и духовна инвалидност.

А на мен ми се иска да стане чудо, часовниците да полудеят и да започнат да връщат времето назад, например към 60-те, да живея във времето, когато мъжете не се обезкосмяваха, жените не се докарваха до карикатури от ботокс и силикон, храната беше истинска, музиката беше жива, двойките се целуваха в киното, децата бяха щастливи без смартфони, а възрастните празнуваха живота безумно, необуздано и всеки ден.

Наистина, все повече се изморявам да живея в свят, в който пиршеството на живота е останало в старите снимки от времената на щастливите хора...

Лидия Делирадева

5 Коментара

IYI

преди 1 година

И на мен ми се иска да живея нормално, но реалността ме удари като шамар през лицето- че съществувам(различно от живея) в психотрилър и филм на ужасите- а режисьорът е психопат, садист, масов убиец. Налага се да приема реалността и да се боря с психопата… Заради предците ми и заради следващите поколения- децата, които разчитат на нас.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Аз харесвам и одобрявам да си хапваме насекоми, ларви, червейчета и гниди. Аз ям миди, жаби, охлюви, гущери и скариди. Аз съм евроатлантичка. Щом Брюксел казва да ядем – ще ядем. 12 години ядохме лайната на Боко тиквата… и пак ще ги ядем. Ура.

Коментирай

IYI

преди 1 година

Хе, чудя се какво ли е туй чудо: Черната муха войник. Целта на компанията е да предоставя подобрени насекоми за биоконвертиране и валоризацията на субпродуктите от селскостопанската хранителна индустрия. Цитат от джобс.бг:) Теория на конспирациите. За справки- българска асоциация на насекомопроизводителите. Питайте ги кога ще открият чума по овцете и кога ще ги избият:) Също по свинете, кравите и птиците!

Коментирай

Динков

преди 1 година

У дома дойдоха неканени хлебарки. Мигрират, така да се каже, защото са чули, че ще ги превръщат в храна.Сега се чудя, дали да ги напръскам с отрова, или да ги изям.

Коментирай

Синята барета

преди 1 година

Забравяте, че ще има апетитни добавки и в напитки, подобни на бира. Това е цитат. Чао на бирата? Днес ми отне около половин час да чета малките букви на етикетите на всичко, което купих, вкл. хляб. Все още не съм открил насекоми.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.