Каква комисия, господин Борисов, какви айтита

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kakva-komisiya-gospodin-borisov-kakvi-aytita/177 SvobodnoSlovo.eu
Каква комисия, господин Борисов, какви айтита

Политически благородно звучи решението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се създадяла ресорна комисия, която публично да обсъди проблема с машинното гласуване и гласуването с хартиена бюлетина. Да изслушали айти експерти и комисията да заседавала най-много 10 дни.

Придворните анализатори на ГЕРБ вероятно ще определят този ход като висш пилотаж. За съжаление далеч по-тежък и важен е въпросът как ще го приеме електоратът на партията, а и всички нейни симпатизанти. ГЕРБ има доверието на хората заради своята предвидимост, стабилност и ясно политическо поведение. Тези важни характеристики трудно могат да  бъдат разпознати в действията на партията, свързани с промените в изборния кодекс. С голяма сила това важи и за лидера на ГЕРБ.

Не си ли дават сметка и той, и цялото ръководство, че каквито и отстъпки и врътки да правят за хатъра на харвардските мошеници, те ще продължават с истерията, докато постигнат своето. А то е ясно – гласуване с изхвърлените от цял свят машини, контрол върху софтуера им и сериозна редукция на участието на ГЕРБ в политическия живот.

Осъзнато или не ГЕРБ услужливо поднасят на харвардските мошеници някаква комисия, която публично да обсъждала машините. Казано по същество – осигуряват им висока и широка публична трибуна, от която бандата на промяната да обяснява каква мафия са ГЕРБ и колко вредни са за България!

А от цялата истерия във въздуха се носи аромат на политическа сватба. И, както вървят нещата, ГЕРБ май ще е булката.

Автор: Петьо Блъсков

https://trud.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.