КАКВО “СТРУПВАНЕ” ВЕ, ГЛУПАЦИ?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kakvo-strupvane-ve-glupaci/13170 SvobodnoSlovo.eu
КАКВО “СТРУПВАНЕ” ВЕ, ГЛУПАЦИ?

Братя, терминът “струпване” е неподходящ за група хора, означава накамарчване един върху друг, от глагола “трупам”, чийто корен е обичаната от организаторите на ковид измамата и от самия Баце дума “труп” (“хладилни камиони за трупове”).

Трябва да си много прост, за да не знаеш, че в настоящия контекст на индуцирана масова психоза уместната дума не е нещо, свързано с трупове на “яко измрели”, а е по-неутралното и приемливо “скупчване”, която дума е известно легитимно понятие от областта на социалната психология. Дефиницията, която аз използвам в моята #Приложна_социална_психология в два тома (ИК “Ахат”, 2010), е:

“Скупчването на хора, стълпяването (crowding), това е често срещано явление в нашия урбанизиран, пренаселен и неуреден свят. Наблюдаваме го при масовите прояви (футболни мачове, митинги, празненства, концерти и др.), при характерните за българската действителност всякакви събирания, групи, тълпи, опашки от чакащи хора, в обществения транспорт и т.н.”

Аз си обяснявам афинитета, даже обсесията, на хората във властта тъкмо към терминана “трупам” от трупането на пачки от по 500 евро, трупането на имоти, на тлъстини, както е при почти всички депутати и министри, и особено при един свързан с известен хипермаркет агент на ДС).

В този случай понятието “струпване” представлява фройдистко избълбукване от подсъзнанието на основни импулси за забогатяване, за трупане на богатство.

Четете Гройд!

Четете и моите текстове!

Купувайте и четете моите книги!

Търсете ги в сайта: www.tornadobg.com

акад. Петър Иванов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.