КИРО И АСЕН, ИЛИ Т. ЖИВКОВ ДВЕ В ЕДНО

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kiro-i-asen-ili-t-zhivkov-dve-v-edno/128415 SvobodnoSlovo.eu
КИРО И АСЕН, ИЛИ Т. ЖИВКОВ ДВЕ В ЕДНО

„По време на посещението на министър Стойчева в Република Хърватия голяма международна компания е заявила интерес за сключване на споразумение и по-нататъшни преговори за изграждане на фабрика за батерии от ново поколение. Високотехнологичното производство е изцяло екологично, не предвижда депониране на опасни отпадъци и ще привлече сериозни инвестиции в града, стана ясно по време на срещата. Предимствата на Варна са пристанищата и човешкият потенциал, подчерта кметът Благомир Коцев. “ 

Спомняте ли си дядо Еконтий как дойде на власт? Обеща самолетни линии Русе – София и самолетна линия София – Скопие. От едната не излетя нито един самолет. Другата превози дядо Еконтй  до Скопие и го върна. Вероятно оттогава на Денков му е харесало да обикаля в чужбина. Дето се вика пъпа си в самолета намери  като пратеник на България. Но въпросът не е в това. Въпросът е, че същата партия сега обещава. да построи завод за батерии във Варна. Всъщност, на тези крила дойде и Асен Василев в началото – той това и заяви преди да влезе във властта: „Ние ще построим заводи за батерии в България“ .Ами заводът за електроавтомобили на Кирил Петков. Все така ръждясват частите край сградата, която дори не е построена още. Не знам колко неща обещаха двамата, но. каквото са обещали не са го направили, което в крайна сметка също е някакъв резултат.  Сега разхвърлят заводите за батерии към Варна, автомобилните заводи някъде другаде, летищата извозиха дядо Еконтий в топлите страни. И никой  не знае дали като прелетна птица понякога се връща тъдява. Въобще Варна стана център на електроиндустрията в последните дни – то не бяха перки, то не бяха заводи за батерии. Всъщност, всичко това което може да изгони туристите от Варна, вече ще се строи. Преди 40 години по този начин се опитаха да изгонят туристите от Южното черноморие край Бургас. Направи се Лукойл. Започна да се строи металургичен завод, защото Кремиковци нямаше руда и трябваше да се стоварва  скрапът направо от морето в новопостроения завод. Слава Богу, заводът не стана. Дано и батериите във Варна не тръгнат. Явно двамата са решили да бъдат две в едно. Решили са да бъдат един Тодор Живков. Единият тантурест като Живков, а другият – интелектуален като Живков. Коцев ще изпълнява функцията само на член на политбюро, на когото се спускат задачите. Имам усещането, че всяко ново нещо е лесно забравено старо, а не добре забравено старо. Във всички случаи народът и един и лесно се води за носа.

Апропо, Хърватия има море, защо не си направят там завода?Или си вардят морето ако не за ново, то поне за стари години?!… Единственото успокоение за Варна е, че с каквото са се захванали ППДБ не е станало.

Христо СТОЯНОВ

https://diagnoza.net/

2 Коментара

Бате Винету

преди 1 месец

Тази година полупроводници догодина цели и във всяко село реална гимназия. И деца ще направим. Само парапети да има.

Коментирай

Посетител

преди 1 месец

Там е работата, че тези двамцата - Кирчу и Кокорчу, на малкия пръст на бай Тошо не могат да стъпят! А и други също... Бай Тошо ГРАДЕШЕ!!! Всички след него само рушат и крадат.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.