КИРО ПРОСТОТО КАТО БАЛАН И БОГОРОВ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kiro-prostoto-kato-balan-i-bogorov/3008 SvobodnoSlovo.eu
КИРО ПРОСТОТО КАТО БАЛАН И БОГОРОВ

“Трябва да сме обединени, а не да се замеряме с глупави пиарки” заяви най отговорно не някой друг, а Премиерът на Република България, член на Европейския съюз... Май не сме разбрали сериозността на това изречение.

Господин Премиерът в незнанието си на езици, в това число и на майчин, вместо "опорки" казва "пиарки". Но тъй като "опорки" е с умалителна наставка и поради незнанието на езика, имайки предвид "пиари", той добавя по инерция умалителната наставка пак.

И така ние вече имаме сбор от Балан и Богоров в едно в публичното пространство. Би било прекрасно ако му услужим с една драснипаликлечица... :) Защото това е единственото, с което работи добре - подпали всички газови връзки и възможността да се възобновят я сведе до минимум...

В духа на новия български език, който трябва министър Денков услужливо да предложи да бъде изучаван, Киро Простото може да каже и "Газпромки", и "сладкарки", и "министерки" - вместо министерши, каквото и да значи това. Разбира се, че българският език търпи развитие, но не развинтване...

Христо Стоянов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.