Накрая Турция ще купи руски изтребители Су-57 и Су-35 вместо западни.Както стана и с Пейтриът и С 400

https://svobodnoslovo.eu/komentar/nakraya-turciya-shte-kupi-ruski-iztrebiteli-su-57-i-su-35-vmesto-zapadnikakto-stana-i-s-peytriat-i-s-400/121994 SvobodnoSlovo.eu
Накрая Турция ще купи руски изтребители Су-57 и Су-35 вместо западни.Както стана и с Пейтриът и С 400

Накрая Турция ще купи руски изтребители Су-57 и Су-35 вместо западни.Както стана и с Пейтриът и С 400.

Съюзниците от НАТО отказаха да продадат своите изтребители на Турция.

САЩ и Германия не допускат Турция да закупи западни изтребители,въпреки,че всички тези страни са съюзници в НАТО.

Борбата срещу ПКК Турция води в съответствие с документа на ООН,но не и в интерес на Съединените щати.

Когато процесът на F-16 бе спрян, Турция искаше да купи европейския Eurofighter, но Германия, един от производителите на изтребителя, наложи вето върху покупката на самолета.

  Докато Великобритания, Испания и Италия, които съвместно произвеждат Eurofighter, одобриха продажбата на 40 единици на Турция, защо Германия се противопостави?

 Турция най-вероятно ще използва бойните самолети за предотвратяване на терористични атаки на своя територия, за възпрепятстване на ПКК, която представлява и заплаха за териториалната цялост на Сирия и Ирак, за целите на отбраната в съответствие с националните си интереси и тези на Русия.

 А,какво стана със скиците на платените български F-16?

 Екзистициалният въпрос е кой е истинският съюзник на Турция- САЩ и НАТО или Русия?

А,кой е истинският съюзник на България?

Йордан Халачев

2 Коментара

Шашo

преди 5 месеца

Е па, България в момента няма съюзници, има "началници", малък началник-ЕС и голям началник- САЩ. И врагове не ни трябват, имаме си началници.

Коментирай

Историк

преди 5 месеца

Единственото по-лошо положение от това да са ти врагове англосаксите е когато са ти съюзници! През Втората световна ни бяха врагове и ни бомбардираха. Да имаше много жертви и разрушения , но го преживяхме. Сега са ни съюзници и фактически сме им колония. Изцедиха ни кръвчицата и смъртността ни е по-висока от времето на Втората световна.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.