Нашето общество е като стадо - прескача без свян от кошара в кошара

https://svobodnoslovo.eu/komentar/nasheto-obshtestvo-e-kato-stado-preskacha-bez-svyan-ot-koshara-v-koshara/25976 SvobodnoSlovo.eu
Нашето общество е като стадо - прескача без свян от кошара в кошара

Преди няколко седмици цитирах тук моя приятел-социолог (който следи реални социологически резултати и прави наблюдения на реални процеси във властта и обществото), че главната задача на служебното превителство, така, както е назначено от президента и по начина, по който то трябва да функционира, е да обезпечи изборната победа на БСП, което означава БСП да победи макар и с 1% ГЕРБ.

И така ББ да бъде бит не само индиректно, чрез Цецка Ц., но и директно, така че митът за неговата непобедимост да рухне и залезът му да се ускори колкото се може повече. А по този начин и ГЕРБ ще се разпадне като къща от карти, като духнато глухарче, като лавина, като НДСВ.

Днес този мой приятел ми позвъни по друг проблем - ние с него имаме и общ такъв, но да не измествам центъра с болките си, че пред очите ни с безумие се руши нещо добро и сме безсилни да спрем рушенето. И аз не пропуснах да го попитам какво става с неговата прогноза.

А той ми отговори нещо от рода на:

- Прогноза бе тогава, преди, когато всичко се намираше още в началото. Сега вече могат да се направят и първите по-точни констатации. А те говорят, че прогнозата се сбъдва. Има вече реална вероятност, благодарение и на превземането на административните и дори на медийните лостове чрез действията на служебното правителство, че и ГЕРБ, и БСП да бъдат изненадани от резултатите - едните от мащабите на загубата си, другите от процентите на победата си! Нашето общество е като стадо, то лови с инстинктите си сигналите на промяната в съотношението на силите и прескача бързо-бързо от единия лагер в другия, от едната кошара в другата – без свян, без никакви угризения. ББ излъчва все повече сигнали на слабост, на безсилие, на обреченост, на поражение.

Символично е дори унижението, което търпи любимият му "Левски". Слабостта на ББ е като махането на капака на скороварката, по-метафорично – като отварянето на Кутията на Пандора - на воля изскачат всички добре затискани от капака сделки, принуди, гадости и безумия...

Само преди месец-два спонсорите бяха водени под строй в „Левски“, а сега, когато котаракът дава фира, всички мишоци и плъхове се разбягват. Такова нещо доскоро бе невъзможно. И затова е толкова показателно за случващото се у нас.

Резултат с изображение за Николай Слатински

Николай Слатински

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.