Неблагодарността е типично българско качество! За мен, Русия спаси тези моряци

https://svobodnoslovo.eu/komentar/neblagodarnostta-e-tipichno-balgarsko-kachestvo-za-men-rusiya-spasi-tezi-moryaci/3565 SvobodnoSlovo.eu
Неблагодарността е типично българско качество! За мен, Русия спаси тези моряци

Оставете думите, гледайте фактите.

За спасяването на моряците от кораба "Царевна" българската нация направи повече отколкото се очакваше от нея. За благодарност нацията ни получи мрънкане, сукане и и дори дочутото от моите уши "...абе на вас ще ви обяснявам". Няма да търся причината за това поведение на спасените, те си знаят защо отказват да назоват нещата с истинските им имена. И въпреки, че се досещам, пак не ме интересува. Вече са при семействата си, забравям ги - живи и здрави да са!

Да спрем, обаче, поглед върху самия кораб. Ако той не е бил ползван като "жив щит", нямаше да има по него набора от материалните увреждания. Но ги има! Това означава, че екипажа много добре знае какво се е случвало и кой го е причинил, но не искат да кажат истината. След като разгледах много внимателно всички видими за мен материални следи от престъплението срещу цивилен плавателен съд мога да кажа, че този кораб е бил обект на пряко и косвено нападение, както и че в непосредствена близост и вероятно на самия него са се водили сражения. Защо се изопачава тази истина, скоро ще разберем.

Неблагодарността е типично българско качество! За мен, Русия спаси тези моряци.

Николай Марков

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.