НЕУВЕРЕНИ В КУКЕРИТЕ СИ АЗ МИСЛЯ, ЧЕ…

https://svobodnoslovo.eu/komentar/neuvereni-v-kukerite-si-az-mislya-che/124759 SvobodnoSlovo.eu
НЕУВЕРЕНИ В КУКЕРИТЕ СИ    АЗ МИСЛЯ, ЧЕ…

НЕУВЕРЕНИ В КУКЕРИТЕ СИ

 

АЗ МИСЛЯ, ЧЕ…

Интелигентните хора у нас са обречени на полудяване. Циклофрения. Те се усещат като балкански души и космополитни тела. После някой вкарва отровата между тия две неща - Европа, от една страна и от друга - хоро, потури, ракия, кисело зеле.

И те не могат да изберат между претакането на киселото зеле и джаза. Би-бопа и мейнстрийма и фунията за оная чорба на зелето, която ми се губи като понятие - защото паметта ми се трие и в момента.

От какво се срамувате, Паисиеви деца?!?

Полудявате там, където другите нации продават. Пицата в Италия. Магарето в Гърция. Същото кисело зеле, но в Бавария. Мамалига. Корида. Англичанки. Жаби за ядене. Охлюви за обичане.

Другите нации са горди с всяка своя лигава особеност. 

А Ние сме засрамени в опита си за подражание. Ние сме европейски имитиращ продукт.

Имитиращите “Европа” българи трябва да бъдат избitu. Иначе в Европа няма да влезе България, а някаква пица с охлюви, зауеркраут и вурстове, сервирани от англичанки без бюст.

Дали ме разбирате правилно?

Не. Защото сте неуверени в кукерите си. Да, така мисля.

Мартин Карбовски 

8 Коментара

Червената шапчица

преди 3 месеца

Зуека се срамувал да каже, че е от България.

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Министър Вътев: Прекалено добре работя с Мария Габриел и акад. Денков. Тия хора са късмет за България --- И какво точно работи Вътев с Габриел...

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Това е лъжа. Най глезените и отгледани в коприните на социализма индивиди, днес са най големите антикомунисти. Яко преувеличават, съчиняват небивалици и лъжат безочливо Народа. ---За Стефан Цанев става дума, евроатлантик бил....

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Поправка: Дали е претакал зелето, а... Не знаех, че има толкова много "репресирани" от соца. Владимир Левчев, израснал по станциите на ЦК, син на придворният поет Любомир Левчев и той се оказа репресиран. Баща му каза нещо екзотично на времето: "Другарю Живков и да ми заповядате да ви мразя, аз пак ще ви обичам". край на цитата.

Коментирай

copy - paste

преди 3 месеца

Цанев беше галеник на върхушката на БКП. Да каже лично той с какво е репресиран. Как и кой му даде апартамент по времето на Живков? А съпругата му Доротея Тончева получаваше главни роли във филмите по това време. Това ли е репресия? Жалък хленч, писателю! От какво се срамувате, Паисиеви деца?!?

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Шалапатова: Над 7 хил. бежанци месечно започват работа у нас, лятото стигат до 10 хил.

Коментирай

Кумчо Вълчо

преди 3 месеца

Кольо, много бавно работиш, бе! - Виж, шефе! На мен жената ми е казала да не бързам, когато свърша, тогава...

Коментирай

karon_m

преди 3 месеца

Много,много си прав,Мартине!! Ех,къде е Добри Войников да донапише "Криворазбраната цивилизация"

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.