НИДЕРЛАНДИЯ, БЪЛГАРИЯ И ШЕНГЕН

https://svobodnoslovo.eu/komentar/niderlandiya-balgariya-i-shengen/123521 SvobodnoSlovo.eu
НИДЕРЛАНДИЯ, БЪЛГАРИЯ И ШЕНГЕН


.
Всякакви доморасли "анализатори", "коментатори" и "експерти" пеят дитирамби на възхвала за премиера Денков и за ПП-ДБ.  Причината: Нидерландия най-сетне се съгласи България да влезе в Шенген. Разбира се, това е образец за много тъпа пропаганда, защото дори и слепите вече провидяха, че не ни управлява само ПП-ДБ, а властта се упражнява от коалицията Сглобката. 
Но заслугата за промяната на холандската позиция не е дори и на Сглобката.
Причината за промяната е в самата Нидерландия – в наскоро проведените там избори. 
Както знаете, определяната като крайнодясна тамошна Партия на свободата (PVV) с лидер Герт Вилдерс спечели най-много депутатски мандати и се подготвя да управлява в коалиция. Герт Вилдерс е повече от категоричен противник на разширяването на ЕС, на разширяването на шенгенското пространство, на разширяването на Еврозоната. 
Така се очаква перманентното многогодишно вето върху приемането на България в Шенген, а може би и за далеч по-дълъг срок. 
.
Тази прогноза, очертаваща се като реална възможност, „пречупи” сегашния холандски премиер Марк Рюте. Заиграха фактори на геополитиката в общоевропейски и общоатлантически мащаб. 
.
Заиграха и вътрешнополитически холандски фактори. 
Тамошните експерти и коментари считат, че Вилдерс ще привлече фермерската партия ВВВ, Тиери Боде от FvD и заедно с NSC на Питер Омтзихт в опит да се сформира правителство. Но истинската му цел е голяма коалиция с партията на досегашния премиер Марк Рюте, чийто ръководител в момента е Дилан Йешилгьоз-Зегериус. Този партиен лидер е съгласен за такъв съюз. 
Крачката на Рюте да похвали България и да се съгласи с незабавното й приемане в Шенген е опит да блокира този вероятен съюз на двете партии. И вероятно ще е успешна, понеже крайнодесният Герт Вилдерс няма как да одобри подобна крачка – той отдавна се е превърнал в заложник на собствената си пропаганда, с която спечели изборите. 
.
Само в неразвитото българско общество падналата като от небето промяна в позицията към България на дългогодишен западен премиер (14 години), наричан „железния” може да се пропагандира като успех на ПП-ДБ и негласно като такъв и на  Сглобката, в която се подвизават като лидери един Магнитски политик и друг корумпиран политик, запял отскоро нова песен, за да не последва свое намагничено другарче – негов бивш финансов министър.

Григор Лилов

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.