Никога разместването на пластовете не е за сметка на интересите на големите

https://svobodnoslovo.eu/komentar/nikoga-razmestvaneto-na-plastovete-ne-e-za-smetka-na-interesite-na-golemite/52547 SvobodnoSlovo.eu
Никога разместването на пластовете не е за сметка на интересите на големите

Преди време писах, че войната в Украйна ще се протичи много дълго време, без победител. Разломът в големите пластове на международната геополитика - в случая между Изтока и Запада - винаги е за сметка на малките държави, въвлечени в големите геостратегически сметки на големите. И никога разместването на пластовете не е за сметка на интересите на големите. 

Ако това не сме научили от нашата история, не знам какво Ви трябва. 

В тези размествания има и една друга логика. Малките държави могат да изиграят голяма роля, защото големите не могат да изместят основните фрактури в геополитическите пластове, без да се разруши баланса. А това, какъвто и да сте, ако имате малка претенция да анализирате - не може да стане. 

България никога не е успявала да направи подобен ход. Напрежението ще се покачва, защото времето ще започне да тече по-бавно и за двете страни. Това повишава цената на малките движения. Толкова малки, че чак да стигнат до измеренията на геостратегическото значение на България. 

Това е, разбира се, за хора, които могат да мислят свободно, а не за такива, които развяват знамената на единия от двата лагера.

Слави Василев 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.