НЯМА КАК ДА ПОДКРЕПЯ ПОДМЯНА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/nyama-kak-da-podkrepya-podmyana/2320 SvobodnoSlovo.eu
НЯМА КАК ДА ПОДКРЕПЯ ПОДМЯНА

Блатото в политиката беше развълнувано от последните събития, като в арсенала бяха вкарани най-мръсните хватки и методи на манипулиране. Фалшивите новини, покупко-продажбата, плюенето по всеки, нагнетяването на обществено напрежение са в интерес само на външните сили, които имат интерес българите да бъдат разединени.

И тъй като името ми се споменава в едни новини, ще заявя направо, че Подмяната няма как да я подкрепя, смятам, че правителството е вредно и опасно и вреди на българските национални интереси. Най-разумният изход от създалата се ситуация и парламентарна безпомощност е оставка. Силно се съмнявам, че в рамките на този парламент може да се състави друго правителство. В този си състав, Народното събрание не може никакво смислено решение или закон да приеме. И естественият и логичен завършек е неговото разпускане.

Защото то вече не отразява общественото мнение и нагласи.

Грешките на подмяната са много: Поставянето на съмнителни хора на ключови постове в държавата. Лъжата на Петков за гражданството. Това, че прекратиха договора с Газпром. Санкциите срещу Русия. Бежанците. Падането на доходите на българите. Това, че хората с увреждания и пенсионерите отново са прецакани. Ветото за Македония и двойствената политика и обещания на Петков. Оръжията за Украйна..... и така нататък, няма да ми стигне фейсбук да ги изброя.

Дали ще оцелее или не правителството другата седмица няма да спре естествения завършек на това управление. Избори ще има, защото ситуацията е такава, че елитът повече не може да го кара по старому, а народът не иска да го кара така. Изострянето на общественото противопоставяне прави невъзможно по-нататъшното управление в този му състав. И всяко упорство ще доведе само до засилване на противопоставянето и до гражданско недоволство. А аз лично не съм видяла правителство, което да се е задържало в такава ситуация.

Въпросът не е дали правителството ще падне. Ще падне. По един или друг начин. Въпросът е следващият парламент да е в такъв състав, че да има стабилно и националноотговорно мнозинство, без да се налагат хилядите компромиси на коалициите. Защото видяхме, че коалиционната работа кучета я яли!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.