Обръщение към психодесните

https://svobodnoslovo.eu/komentar/obrashtenie-kam-psihodesnite/111947 SvobodnoSlovo.eu
Обръщение към психодесните

Ще ги познаете сравнително лесно. На профилната си снимка в социалните мрежи имат украинското знаме, или просто цветовете жълто и синьо. Синьото във флага на Украйна символизира небето, а жълтото безкрайните житни полета. Това красиво знаме на Украйна за съжаление все повече се превръща в символ на диверсия, корупция и налагане на фашизъм. И българските психодесни особено активно допринасят за това.

Освен със знамето на Украйна, на профилната снимка, психодесните се отличават и с твърдата си увереност, че се открили изконния враг на мира и човечеството това е Русия. Русия - империята на злото и на фашистския путиновски режим. Благородно завиждам на хора, които са открили абсолютната истина в този живот и са твърдо убедени кой е крив и кой е прав, готови да съдят останалите, който не са съгласни с тях, а именно такива хора са психодесните.

Друго, което впечатлява в тях е бруталният им език и отношение към всички, които не споделят тяхното мнение. Тези хора, претендиращи за интелигентност, с европейски възгледи и възпитание, произхождащи в голям процент от нашата столица София и от нейния център, започват да псуват каруцарски и да използват прекалено вулгарен език по отношение на всеки, който оспорва тяхното мнение и се опитва да даде някакви, дори и разумни доводи и аргументи. Контрастът между претенцията за интелигентност на тези хора, с европейско мислене и вулгарните им нападки и коментари е действително шокиращ, поне първоначално.

Да приемем, че има и хора в обратния смисъл, на това, за което говоря, но моето обръщение е именно към психодесните, защото те усилено в момент ни водят към война. С някаква инфантилна радост говорят за всичко, което се случва по фронта в Украйна и най-вече за бойните действия, без да осъзнават, че там умират стотици хиляди хора, а други стотици хиляди остават осакатени и с травми за цял живот. Но вместо да говорят как по най- бързия начин да бъде прекратено всичко това, това безумие, тази касапница, психодесните са твърдо уверени, че войната трябва да продължи до пълния крах на Русия и окончателната победа за Украйна.

Обръщението ми към тези хора е следното –

Приятели, претендиращи за интелигентност, няма лоши руснаци, няма лоши американци, няма лоши българи, няма лоши украинци. Навсякъде хората са едни и същи. Има лоши политически и нездрави икономически интереси. Моля, не използвайте вашата енергия, за да защитавате именно тези лоши и нездрави интереси, както се вижда вече отвсякъде и по всичко, в продължаващата година и половина война или военна операция в Украйна. Не тласкайте България към война, с вашите безразсъдни действия и слова. Не съм адвокат на Русия, но няма абсолютно невинна държава, нападната от някой, както няма и абсолютно виновен агресор, който напада някой просто така.

Ако не ви харесва патриотизмът на копейките, както вие ги наричате или на някой други, покажете вие какво разбирате под истински патриотизъм и какъв трябва да е той според вашите представи. Но нека това не е свързано с даване на оръжия и пряко участие във война, моля. България е мирна държава и винаги е била такава, а и като интелигентни хора трябва да сте чували, че и най-лошият мир е по-добър от най-добрата война.

Никой не одобрява Русия да се меси в делата на Запада, включително и в България, но и никой не иска Запада да се меси в делата на Русия. Защото видяхме до какво доведе това. Нека всеки да живее според собствените традиции и правила. Защото въпреки че моралните и социалните правила си приличат навсякъде по света, те се и различават в някаква степен. Затова и в крайна сметка имаме различни държави, различни култури и т.н. Нека да не забравяме това и да не искаме задължително навсякъде да наложим нашите представи за правота, защото именно това води към страдание и диктатура.

Андрей Киряков 

11 Коментара

Крис

преди 10 месеца

Напълно споделям това мнение. Не мога да приема всичките лъжи, които медии и разни "анализатори" ретранслират в тв студия като единствена върховна истина, защото, видите ли, ние сме подкрепяли "европейските" ценности. Само че въпросните ценности сякаш не се споделят от все повече баш европейци. Защото все повече започва да лъха на фашизъм. Оня ден чешкият президент каза в интервю, на английски език /уточнявам само защото съм сигурна в думите му, няма как да е от изкривен превод/, че руснаците, живеещи на Запад, трябвало да се наблюдават, и можело да се помисли за мерките, взети от САЩ по отношение на живеещите там японци през Втората световна. Тоест да ги набутат в лагери. Много демократично, няма що. Никога не ми е хрумвало дори, че е възможно с такава скорост да се движим към Оруелианска дистопия.

Коментирай

Лили

преди 10 месеца

"В войне , главное не победа, а главное в ней НЕ участвавать" , казвали руснаците , но явно са забравили собствените си уроци...

Коментирай

Джордже Балашевич

преди 10 месеца

Психодесни = фашизъм! Да нямаш поносимост към друго мнение, религия, култура, политика, хора, то това е чиста проба ФАШИЗЪМ! Ментални отклонения!

Коментирай

Чичо

преди 10 месеца

Прав сте, но как да ви повярва някой, който е чул глупотевините от "най-компетентен" източник! Сутринта по канал1 се появи един такъв "капацитет"(калин янакиев), той и професор, който не знам на какво учи студентит си!? Прави впечатление на недоучен, та не знам!

Коментирай

Сети

преди 10 месеца

Лили, явно не сте играли никога шах или дори някоя елементарна игра на карти. Има си начини да те накарат да атакуваш дори и да не искаш. Русия не искаше, беше принудена след като не и се остави друг ход. Не че този беше печеливш, но другите ходове, които и оставиха, бяха по-лоши за нея. Не винете нито Русия, нито Украйна за това. Играчите са други, всеки го знае

Коментирай

Сети

преди 10 месеца

Лили, явно не сте играли никога шах или дори някоя елементарна игра на карти. Има си начини да те накарат да атакуваш дори и да не искаш. Русия не искаше, беше принудена след като не и се остави друг ход. Не че този беше печеливш, но другите ходове, които и оставиха, бяха по-лоши за нея. Не винете нито Русия, нито Украйна за това. Играчите са други, всеки го знае

Коментирай

dokoloko

преди 10 месеца

Идиот!

Коментирай

Пак излъган

преди 10 месеца

Оти ги ручааме жабетата? Прост народ - слаба държава.

Коментирай

Психоляв

преди 10 месеца

Обичам да насилвам да убивам аз съм ляв и откачен обичам го отзад обичам Ленин и Сталин те са герои на нашето време

Коментирай

Асен

преди 10 месеца

Уважаеми, твоето е една фарисейска позиция и нищо повече. По тази логика трябва да издадем индулгенции и на Хитлер за ВСВ, която погуби 50 милиона човешки живота...по-скоро има "психолеви", а не "психодесни", ако разбираш какво имам в предвид:)

Коментирай

Гошо

преди 10 месеца

Напълно споделям тази позиция. По добре не може да бъде изразено. Срещал съм за съжаление такива хора.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.