ОРГАНИТЕ КРИЯТ ИСТИНАТА ЗА АЛО ИЗМАМИТЕ, КОИТО НЕ СА ИЗМАМИ, А СА ЖЕСТОКИ ИЗНУДВАНИЯ И ЗАПЛАХИ ЗА ОСАКАТЯВАНИЯ И УБИЙСТВА, ТЕ СА ТЕРОРИЗЪМ!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/organite-kriyat-istinata-za-alo-izmamite-koito-ne-sa-izmami-a-sa-zhestoki-iznudvaniya-i-zaplahi-za-osakatyavaniya-i-ubiystva-te-sa-terorizam/22474 SvobodnoSlovo.eu
ОРГАНИТЕ КРИЯТ ИСТИНАТА ЗА АЛО ИЗМАМИТЕ, КОИТО НЕ СА ИЗМАМИ, А СА ЖЕСТОКИ ИЗНУДВАНИЯ И ЗАПЛАХИ ЗА ОСАКАТЯВАНИЯ И УБИЙСТВА, ТЕ СА ТЕРОРИЗЪМ!

Вероятно всеки разумен човек е озадачен от пандемията на ало измами у нас и сигурно са твърде малко хората, които мислят, че става дума за дърти глупаци, които си дават парите ей тъй, само поради глупостта си, или защото са със сенилна деменция, на разни хитреци-цигани, които ги лъжат за счупени крака на роднини, болни деца и шантави операции на полицията за залавяне на такива като тях.

Нали и последният случай с изтеглените и дадени на престъпници 500 000 лева от сравнително не толкова стара софиянка на 65 години, която не е луда, и е със здрав разум, която перфектно се оправя с банкови операции, някакси изглежда твърде странен, все пак, и някак нещата там не се връзват, както би искала родната полиция, която ни пази.

И очевидно не е лесно да приемем версията на прокуратурата и на МВР, че тази жена била “подлъгана” от “измамници” (както двете институции упорито и неправилно наричат действието и действащите лица, а те не са такива, а са други), да помогнела за фиктивна уж полицейска засада.

Истината е съвсем друга, скъпи парлевуфрансета: отдавна минаха времената на майтапските телефонни баламосвания от типа “Мамо, дай едни пари на тоз човек, че си счупих крака!” Сега схемата е мнооого по-жестока: ало престъпниците изнудват със брутални заплахи за осакатявания и убийства както на самия респондент на телефона, така и на негови близки и роднини.

И тъй като той знае, че няма кой да го защити, щото органите са заети да ловят избягали затворници и да пазят гей парадите и да охраняват Шиши, агент Сава и Баце, да не ги открадне някой сърбин, а прокуратурата и съдът са пределно корумпирани и заспали, то този респондент, в случая 65-годишната дама, заплашена, че, примерно, ако не даде всичките си пари, ще я осакатят и ще убият дъщеря ѝ, няма изход. И тя, дамата (не старицата, драги ми прокурори, полицаи, медии, и ти, Мадам В.), отива в банката, тегли парите и ги дава на престъпниците (не на “ало измамниците”, Цаци!)

Всеки разбира, че тази престъпна схема със заплахи за убийства не се харесва на органите поради сериозността си и поради антипиар ефекта, на тях им е далеч по-комфортно да приказват за едни весели цигани, които се майтапят със стари хора по телефона и хващат някой лев, подхвърлен от балкона. Чиста работа.

Обаче тук става дума за процъфтяващ опасен за обществото престъпен бизнес и за средно повече от 1 милион лева престъпна печалба (без ДДС, Горанов) на месец. На месец!

Този ужасен бизнес процъфтява не без протекцията, според мен, дано да греша, на тези “силови” органи и институции, които вместо да подгонят и хванат престъпниците, както гонят и хващат брадясали и умрели избягали затворници, и братя Галеви в Африка, закачливо го наричат “ало измама”, и лепят тъпи листовки по вратите, а секретарчето на МВР-то и хубавата кака от прокуратурата се скъсват да се хвалят и да приказват врели-некипели по телевизиите. Значи, ало измамата всъщност е тероризъм и ало измамниците са терористи! Ясно?

Затлъстелите депутати пък трябва да помислят за много по-строг закон срещу този бизнес, изпреварващ по ефективност наркобизнеса, контрабандата, проституцията, че даже и лекарския бизнес в частните болници.

Накрая да попитам ядосано: колко “ало измамници” има в затвора ве, кьопоолар?

Все тъй ли ще дремете? Събудете се ве!

акад. Петър Иванов

Снимка на Petar Ivanov.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.