ОЩЕ МАЛКО ЗА ГЕШЕВ И ЯДЕНЕТО НА БАКЛАВА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/oshte-malko-za-geshev-i-yadeneto-na-baklava/110648 SvobodnoSlovo.eu
ОЩЕ МАЛКО ЗА ГЕШЕВ И ЯДЕНЕТО НА БАКЛАВА

Много хора приеха акциите и участието на Гешев в тях за политически пиар. Коментираха включително и каскета му - аз също ходя с каскет през зимата.

От скоро време започнаха подхвърляния и за ритуалното ядене на баклава с циганските барони. Още в началото на мандата си той обяви, че истинската работа на прокуратурата не е само да вкарва в затвора, а и да предотвратява създаването и производството на престъпност. Това се нарича ПРЕВЕНЦИЯ.

Но да се спрем на баклавата. И защо седна в циганските гета с местните барони, с циганската аристокрация. Ами, просто е. Те управляват престъпността в гетата - от джебчийството до телефонните измамници. Защото е лесно да гръмне бушонче, да заловиш някого. Но предотвратява ли това престъпленията утре.

Циганите живеят в особен племенен патриархат. Да си припомним Цар Киро. В Смолян има една Расимова чета, от която няма регистрирани за кражби и измами, защото тогавашното ръководство на града поддържаше връзка с дядо Расим. Циганската аристокрация от царе, крале и барони управлява криминогенните процеси в общността. И единствената превенция е поддържането на близки отношения с тази аристокрация.

Нали си спомняте, че "ало" измамите внезапно спряха и дълго време те почти бяха изчезнали. Разбира се, бяха разкрити каналите, локализирани бяха телефонните номера в Румъния - когато и МВР бе синхронизирано с работата на Прокуратурата. Но когато институциите воюват страдат гражданите. И акциите с участието на Гешев при арести на знакови фигури в битовата престъпност бе продължена с ритуално ядене на баклава като превенция.

Та си мисля - тази цигания в политическия ни живот не може ли да приключи с ритуално ядене на баклава. Или поне на ритуално изпушване на пурата на мира. Само питам...

Христо Стоянов 

2 Коментара

Гражданка

преди 6 месеца

Пълни глупости! Ало измамите никога не са спирали, имам роднини лично пострадали от тях. За превенцията на престъпността съм съгласна , но тарторите на бандитските кланове не се респектират с ядене на баклава, а с едни други мерки!

Коментирай

СМОЛЯН

преди 6 месеца

С НЕТЪРПЕНИЕ ОЧАКВАХ ВАШЕ ВИСОЧЕСТВО,ПИСАТЕЛЯТ ХРИСТО СТОЯНОФФ ДА СЕ. ПРОИЗНЕСЕ КАТО СВЕДУЩО ЛИЦЕ ПО ПРОБЛЕМИТЕ СВЪРЗАНИ С ДРУГАРЯ ГЕШЕВ.БРАВО ПИСАТЕЛЮ,КАК-ТО ВИНАГИ КВАЛИТЕТНО И ПОУЧИТЕЛНО.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.