ОТ ОРФЕЙ ДО ШЕНГЕН

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ot-orfey-do-shengen/117552 SvobodnoSlovo.eu
ОТ ОРФЕЙ ДО ШЕНГЕН

 

Някой ти е казал, че трябва да махнеш Паметника на Съветската армия – добре. 

Някой ти е казал да говориш, че тя ни е окупирала и смазала с ботушите си – добре. 

Някой ти е казал, че трябва да подгониш руските шпиони – нищо, че измежду тях се намериха готвачи, градинари, учителки и свещеници – и това добре. 

Някой ти е казал, че трябва непрекъснато и по всякакъв повод да говориш за враждебна руска следа – добре. Включително и в „Пирогов“.

Някой ти е казал, че Граф Игнатиев, Паренсов, Цар Освободител и Александър Невски са вредоносни за нашето по-нататъшно съществуване имена – и това го разбирам. 

Но никога няма да разбера непобедимата човешка слагаческа глупост, която се престарава и винаги пресолява чорбата. Пресолява до тъжен и горчив абсурд.

Днес минах покрай Паметника на Съветската армия и видях, че скелето, което е изградено около него, е загърнато с тънка прозрачна мрежа. Като се руши Паметникът, да не се вдига прах. Защото всяко рушене е съпроводено с облаци прах. 

И о, майко моя, родино мила, какво беше изумлението ми, като видях рисунките върху мрежата, ограждаща Паметника. Само слагач трийсет и трето поколение, само напълно безмозъчно същество може да си помисли да сложи върху Паметника, на който му предстои да умре, изрисувано дърво на живота, което чертае европейския път на България. 

В корените на това дърво са траките и Орфей (така пише – траки и Орфей), а на върха – горе, където дървото би трябвало да достига слънчевия небосвод или най-малко седмото небе, е Шенген. От Орфей през хан Аспарух, през цар Иван Асен Втори, през Захари Стоянов (вероятно късния), та до Стамболов и Шенген. Рисувачите на това Дърво на живота са се надявали, като го видим, и да си помислим, че е напълно правилно да се бута Паметникът, защото той не само че не ни води към Европа, ами ни е закопал завинаги.

 Орфей и Шенген срещу Паметника. Сигурно и пари са взели тези европейски молодци за гениалната си идея. 

Е няма такава глупост в светлата част на денонощието. В тъмната може и да има. 

Ако не вярвате, идете и вижте. 

P.S. Ами ако стане като в легендата – Орфей да се обърне назад, за да види дали Евридика го следва. 

Николай Милчев

3 Коментара

ввввиви

преди 7 месеца

Предателите са навсякъде, но най-много те са в "европейската столица" на България - София!

Коментирай

ввввиви

преди 7 месеца

Предателите са навсякъде, но най-много те са в "европейската столица" на България - София!

Коментирай

Стоян Вичев

преди 7 месеца

ПРОСТОТИЯТА и ЛАКОМИЯТА са НЕПОБЕДИМИ! ГЛУПОСТА ЧОВЕШКА е ВЕЧНА! БЪЛГАРИНЪТ УМИРА - БЕДЕН, БОЛЕН и ПРОСТ! ДЕМОНокрацията ПОБЕДИ РАЗУМА!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.