От Тексас за Ню Йорк, от България - за Централна Европа

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ot-teksas-za-nyu-york-ot-balgariya-za-centralna-evropa/125300 SvobodnoSlovo.eu
От Тексас за Ню Йорк, от България - за Централна Европа

От Тексас за Ню Йорк, от България - за Централна Европа.

Правилото, обявено от кмета на Ню Йорк Ерик Адамс миналата есен, е за освобождаване на самотни търсещи убежище от временно жилище след 30 дни и семейства след 60 дни. Изгонванията започнаха на 9 януари.

По всичко личи, че логистичната ситуация, пред която са изправени както Ню Йорк, така и САЩ, е тежка, с повече от 10 000 търсещи убежище лица, преминаващи от южната граница само през декември, най-висок брой от 23 години.

Според Axios между пролетта на 2022 г. и ноември 2023 г. Тексас е похарчил 86,1 милиона долара за транспортиране на търсещи убежище извън щата, средно по 1650 долара на човек; една компания, Wynne Transportation, е получила повече от 75 милиона долара между август 2022 г. и август 2023 г.

Не само автобусните компании печелят пари. ROW NYC, един от най-големите хотели в Ню Йорк, беше под възбрана, преди градът да спаси собственика, като се съгласи да запълни всяка една от 1331-те стаи на сградата в обозримо бъдеще. По същия начин Holiday Inn във финансовия район клонеше към фалит, преди градът да го спаси, гарантирайки на собственика190 долара на вечер за всяка стая в сградата с 492 стаи. Този обрат, съобщава Bloomberg News, се очаква да донесе на собственика нетна печалба от $ 10,5 милиона .

„Всичко се свежда до бизнес“, казва Даниел Лесър, президент и главен изпълнителен директор на групата за хотелиерска индустрия LW Hospitality Advisors,: „Това е всяка вечер при 100 процента заетост.“

 

Все пак автобусите от Тексас продължават да пристигат в други щати и градове. От април 2022 г. Тексас е изпратил повече от 90 000 мигранти в градове-убежища в цялата страна – като Ню Йорк е получил най-голям брой. Към края на декември Ню Йорк приютява 122 700 души, 68 300 от тях търсещи убежище.

..........................

Питам се, нима страните от Южна Европа, в които нахлуват масово нелегални мигранти, не се стремят към подобен "естествен експорт" за Централна и Северна Европа?

Едва ли Австрия, Германия, Нидерландия и т.н. одобряват пропускливостта от южните страни-членки на ЕС към тях.

Най-вероятно Центърът разбира че южните граници са недобре защитени, въпреки че уж да изпълнени техническите изисквания за Шенген.

Какъв е изходът ли?

1. Отлична съвместна охрана на границите от целия ЕС!

2. Общоевропейско финансиране на охраната на границите.

3. Приемане на мигранти като дял от населението на всяка страна - до 1% годишно.

4. Обучение и трудова дейност на всеки нелегален мигрант.

Засега поне това!

Това не е ляво или дясно, а прагматично!

Боян Дуранкев

2 Коментара

фаааас

преди 3 месеца

ИЗВЪНРЕДНО: Тагарев обяви: С нашите приятели от сащ решихме да забраним християнството в България! Ще закрием църквата! Това е хибридна пропаганда! Нашите приятели от сащ решиха да ги заменим с култ към еднополовата любов и да построим хиляди паметници в България, изразяващи еднополовата любов! Ще предложа на министъра на образованието в бърз порядък това да се отрази в учебниците. Нашите приятели от сащ ни заявиха да дестимулираме популацията на хора в България! Те ни предложиха да ни изпратят стотици хиляди афроамериканци оттам, които да подобрят българското ДНК и ние сме възхитени от тяхната добрина! Нашите приятели от сащ искат всяко българско семейство да бъде съставено от бял и от афроамериканец! Ние апелирахме това да бъде реализирано в кратки срокове, за да се интегрираме много по-страстно към атлантизма!

Коментирай

Да кажа.

преди 3 месеца

Фаас, Преди няколко дни четох подобни идеи в Свободна Европа. По повод на демографската ситуация у нас. Мерките за повишаване на раждаемостта нямало да дадат полза, защото не се знаело, дали родените вследствие на тези мерки деца, щели да искат да останат в България. А направо да сме внесли 100 000 емигранти, та да си оправим демографската криза. Никой не говори, естествено, дали тези мигранти ще искат да останат в България, важното било да ги внесем, и да ги интегрираме. И да не ги караме да учат Аз съм българче, за да не ги обидим, а да чакаме да видим те какво щели да ни предложат като култура.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.