ОТРИЧАНЕТО БУДИ СЪМНЕНИЯ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/otrichaneto-budi-samneniya/5547 SvobodnoSlovo.eu
ОТРИЧАНЕТО БУДИ СЪМНЕНИЯ

Както много от Вас разбраха, вчера на Правна комисия се разгледаха две предложения на Възраждане. Предложението за тестване на депутатите за наркотици и алкохол и предложението за отпадане на зеления сертификат. Радвам се, че на много от колегите в комисията им беше весело. Явно или не осъзнават същността на предложенията, или толкова са се самозабравили от властта си, че не им пука от нищо.

На пръв поглед предложението за тестване на депутатите за наркотици и алкохол е забавно. И аз се забавлявах. Но все пак напомних на колегите, че дори за една шофьорска книжка ти искат психотест. За съжаление за народните представители дотолкова са занижени изискванията, че се натъкваме на истински чудеса на природата в Народното събрание. Затова поне в движение да хващаме, ако някой е напълно неадекватен. Кола не можеш да караш пил, но явно да правиш закони - може.

Интересни бяха въпросите по какъв начин ще се прилага подобно решение. С известна доза хумор им отговорих, че ще се прилага подобно на вече приетото и обнародвано решение за достъп със зелен сертификат. На практика е едно и също. Не знам как дори не им стана неудобно да отричат нашето предложение, след като вече са приели подобно, също толкова абсурдно.

Дали да идват дрогирани и пияни на работа, чух, че било лична отговорност. На Вас оставам да прецените дали да правиш закони и да решаваш съдбата на милиони българи допуска подобно лековато отношение. А за депутати, които са на субстанции, всички знаем. Явно управляващите от ПП се притесняват, че може някои депутати да имат положителен тест. Като гледам някои от тях как гледат и сами си се смеят, изпитвам известни съмнения.

Явно неработещото и абсурдно изискване за достъп със зелен сертификат, трябва да бъде отменено. Разбирам, срам ги е да си признаят, че приеха едно абсурдно и противоконституционно решение, но все пак тази подигравка трябва да бъде преустановена. Подчертах пред комисията, че подобно нещо е несериозно, цяла България ни се смее, на практика е неработещо и незаконно и затова, вместо да се караме постоянно за подобни глупости, да вземем да свършим малко полезна работа, за каквато са ни изпратили тук българските граждани. Изненадващо за мен господин Крум Зарков се съгласи, че два месеца не е свършено нищо съществено и трябва да се уплътни програмата на Народното събрание, за да не остава време за подобни разисквания.

По темата много добро изказване, както винаги, направи Ива Митева от ИТН, която много добре се аргументира защо решението за сертификата трябва да отпадне.

Като резултат от дебатите в комисията, правото на силата надделя над правото на разума. И за съжаление, това не е лична отговорност, а в тежест на целия български народ.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.