ПАРЛАМЕНТАРНА И ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА, А ПОЛИТИЦИТЕ - С ГЛАВИ В БЕТОНА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/parlamentarna-i-politicheska-kriza-a-politicite-s-glavi-v-betona/226 SvobodnoSlovo.eu
ПАРЛАМЕНТАРНА И ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА, А ПОЛИТИЦИТЕ - С ГЛАВИ В БЕТОНА

И от космоса вече е видно, че действащото или по-скоро бездействащото българско Народно събрание не става за нищо. Откакто са се събрали сбиртока партии, нищо читаво и полезно за народа не са сътворили. Естествено, освен скандали и зрелища, но вече сме претръпнали на сценките и не се впечатляваме. Единствено ако се ошамарят на трибуната, но пък те са си крастави магарета, които пасат на една поляна и няма да се ритат реално помежду си. Магарешкият рев е за публиката.

Също така се вижда, че Президентът ще отлага връчването на първия, а и следващите мандати до степен на абсурдност. Това е противоречиво решение - от една страна, трябва да се приемат много важни закони, включително бюджетните. От друга - това безвремие, а и откровенните и вредни глупости, с които се занимават в Народното събрание, не са в интерес на никого.

Виждаме, че вместо да направят смислени промени в Изборния кодекс, като изключат порочните практики, народните представители ги задълбочават до степен да провеждаме избори като в бананова република. То и без това избирателните списъци са с повече хора от населението в държавата. Слушам изказванията от трибуната и виждам едни хора, опиянени от собствения си глас, вманиачени от това постоянно да се виждат по медиите и алчни да си заработят парите, които получават извън заплатите и бонусите. Нищо смислено не се роди в това Народно събрание. Но поразиите, които правят и ще направят, са много.

Депутатите и политиците си въобразяват, че това народът ще го търпи вечно. Видно е, че отново се отива на поредните нефелни предсрочни избори, които отново ще са ялови откъм смисъл и съдържание. Липсата на обществен натиск да работят в интерес на народа ги кара от сутрин до вечер да правят лобистки циркове и да протакат всичко.

Крайно време е Президентът Радев да осъзнае, че от тия нищо не става, да връчва мандатите бързо и да ги разпуска, преди да са направили повече поразии. То и следващото ще е такова, но ако не им се дава достатъчно време да правят грешки, по някое време може и да се научат да работят....

Елена Гунчева- Гривова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.