Пис-на-ми от глупотевината, че "въздушен Шенген" щял да облекчи само туризма

https://svobodnoslovo.eu/komentar/pis-na-mi-ot-glupotevinata-che-vazdushen-shengen-shtyal-da-oblekchi-samo-turizma/123595 SvobodnoSlovo.eu
Пис-на-ми от глупотевината, че "въздушен Шенген" щял да облекчи само туризма

Пис-на-ми от глупотевината, че "въздушен Шенген" щял да облекчи само туризма. 

В коя му част, бе! Вече ще пристигаме на летището 20 минути преди полета и ще се качваме в самолета право напред? 

Пак трябва да сме на летището ПОНЕ два часа по-рано, пак ще чакаме на опашката за проверка с остарелите скенери, пак ще сваляме обувките и ще ходим по чорапи или на бос крак. И после какво - наместо за още три-четири минути проверка на електронните паспорти, направо ще влизаме в зоната за чакане? Леле, какво облекчение, каква свобода! 

После кацаме някъде в Европа, минаваме на скорост до багажната лента, заставаме там и чакаме например един час, защото този вид проблем се случва абсолютно навсякъде. Голямото преимущество - не сме показали лична карта. Ай! Ай! 

Румъния предлагала и Воден Шенген. От туристическа гледна точка направо сме поразени: Масово ще плаваме с кораби от Русе, Свищов и Видин към Западна Европа. 

Не ми е работа да разбирам чий заложник сме в надиграването за Шенген и каква е разликата между техническа и практическа готовност. Знам обаче, че е много по-сигурно човек да ходи нощем из София, отколкото из Брюксел, например. Знам, че никъде в България няма гето, където полицията с години да не смее да пристъпи, докато това е факт във все повече държави в Западна Европа. 

Мисля, че трябва да сме ужасно твърди за всички поредни опити за подигравка. Ние от туризма безпроблемно пътуваме със самолети и сега (стига полетите да се осъществят) и ако няма как да изчезнат наземните опашки по границите, то явно нищо не се е случило.

Лияна Панденлиева

2 Коментара

Червената шапчица

9 months before

Кво нещо е, когато Дебора прави реклама с 400 шева... --- Заявените инвестиционни намерения по линия на енергийния преход в най-засегнатия въглищен регион – Стара Загора, достигнаха 11 млрд. лв. От 12-и към края на септември обявените индикативни намерения за инвестиции вече са 39. Срещу тях се обещават 10 604 работни места и 11 228 запазени стари. Трябват значи още Дебори....

Коментирай

Мишо

8 months before

Точно казано госпожо Панделиева! Но зомбираните психодесни изпадат в оФчи възторг от "грандиозния" дипломатически "пробив" на харвардските idiots.....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.