Политическа партия КАК МОЖЕ?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/politicheska-partiya-kak-mozhe/44126 SvobodnoSlovo.eu
Политическа партия КАК МОЖЕ?

Напоследък рядко пиша коментарни текстове. Причината – когато напиша някой текст, ми задават въпроса „Как може да пишеш подобен текст?“.

От друга страна, когато не пиша нищо, ме питат „Как може да не пишеш нищо?“ И така съм обречен каквото и да правя, да не съм прав.

Но не това искам да напиша днес. В последните дни все по-силно ми се струва, че не сме подвластни нито от законите на физиката, нито от земното притегляне, нито от ретроградния Меркурий.

Все повече ми се струва, че живеем в ерата на светото биполярно разстройство.

Вижте политическите събития от миналата седмица – двете комети на родната политика Бойко и Корнелия, които се стреляха с думи, съдебни дела и класически ченгеджийски мурафети, а изведнъж се оказа, че могат да са близки в името на клета биполярна майка България...

Та седя си аз и чета.

Чета глупости. Ето, например, Лазар Радков - човекът зад инициативата „Капачки за бъдеще“ - отишъл в Украйна с благотворителна цел и за малко да стане белята – ударил ги шрапнел. И изведнъж всякакви хора, които цял живот не са си мръднали задниците, освен когато жена им им сипе ракия и нареже киселото зелье, започват да пишат – „КАК МОЖЕ???“.

Как може бе, Лазаре? ГДЕ БЕШЕ ТИЙЙЙЙ, КОГАТО В СУРИНАМ ИМАШЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ПРЕЗ 1964?

Но да не се ограничаваме с Лазар Радков, който е свършил за тази тъжна държава повече, отколкото самата тя ще свърши.

Да продължим нататък.

Гледам, че си имаме и нов враг. Сериалът по БНТ "За буквите".

То хейт. То драма. То трагедия.

И съм сигурен, че вероятно сериалът си има куп кусури. Най-малкото е сниман с бюджет, който в сериали като „Игра на тронове“ покрива само кетъринга на първите три епизода от трети сезон.

Но ние отново заставаме героично, пием три ракии и произнасяме „КАК МОЖЕ???“.

И за по-силно, добавяме „С НАШИТЕ ПАРИ“. Не че нашите пари не ги правят каквото си поискат от времето на масовата приватизация насам, ама не – по-драматично е някак.

И веднага оформяме коалициите.

„КАК МОЖЕ“ – фракция „КОШЛУКОВ Е ВИНОВЕН“.

„КАК МОЖЕ“ – фракция „ТОЗИ ФИЛМ Е СОРОСОИДЕН, SAMO vaZrajdane И НЕ НА НАТО!!!“

„КАК МОЖЕ“ – фракция „Снощи имах мижава ерекция и БНТ са виновни“.

Ся... Аз също не съм гледал филма "За буквите". Не съм по-добър от останалите. И да си призная, макар че много обичам Теди Духовникова и харесвам част от актьорите, имам сериозни проблеми с един от сценаристите на филма, който дълго време пишеше в социалките „КАК МОЖЕ“ и това, уви, ми донесе достатъчно на брой предразсъдъци и задръжки. Но това си е за моя сметка, аз не съм по-добър от вас, същата стока съм, уви...

Но... да оставим сериала и да видим нещата по-глобално. Какво се случва в политиката ни:

Първо имаше два колоса. СДС и БСП. Едните викаха на другите „КАК МОЖЕ“ и после ставаше обратното.

В последните години обаче всичко се прецака. Отломки от СДС управляваха България с БСП и викаха вкупом „КАК МОЖЕ“ към ГЕРБ, които пък днес са приютили друга отломка от СДС, която вика „КАК МОЖЕ“... А бе, не вика, щото там са останали около седем души и ако викнат, едва ли някой ще чуе...

От друга страна, имаме млада опозиция.

Тя е доста млада, в нейните редици са младежи като генерал Атанасов, но и тя, опозицията, сега сочи с пръст към останалите и вика „КАК МОЖЕ“, а от трета страна пък имаме националисти, които сочат с пръст и викат силно, на чист български „КАК ЭТО ВОЗМОЖНО”.

И въобще, забили сме се в една ситуация, в която всеки от нас вика „КАК МОЖЕ“. И всеки от нас е готов сега, в този момент, напълно безплатно и на полза роду да изсипе около 7 тона морал, естетика и експертиза в социалките. Всичко това между третата и четвъртата ракия.

Знаете ли, пиша този текст не защото смятам, че от него има особен смисъл. Наясно съм, че сега ще ми обясните колко тъп съм и колко нямам право на мнение, защото съм дебел. „Ти вземи отслабни ве, КАК МОЖЕ хора да не погледнат себе си, а да дават акъл на другите“...

Пиша този текст, защото знам, че тайно, вътре в себе си, вие все още се надявате, че нашата страна може да се оправи някак.

Е, аз имам предложение за вас.

Да поверим управлението в ръцете на ПП „КАК МОЖЕ???“.

ПП „КАК МОЖЕ???“ е нашето проклятие. Тя е нашият воденичен камък на шията.

ПП „КАК МОЖЕ???“ е именно онова идейно течение, което е продължение на великата в своето малоумие мисъл на шопа „И я не знам как е, ама и така не е“.

Та викам да направим следното.

Когато ви е тъпо и искате да напишете „КАК МОЖЕ???“ в социалките, не пишете нищо. Вместо това вземете и направете така, че тъпото да не е тъпо.

Не ви хареса сериалът за буквите? Напишете друг.

Не ви харесват хората, които се занимават с благотворителност? Започнете вие да се занимавате както смятате, че трябва.

Не ви кефи политиката? Какво чакате? Станете, пометете статуквото и направете ваша политическа платформа.

Предстоят ни нови избори. И на новите избори отново се очертава предимно да пишете „КАК МОЖЕ???“ в социалните мрежи.

И докато го пишете това „КАК МОЖЕ???“, то... ще може.

А вие – вие няма да можете.

Май с това е време да приключвам.

Написах нещо, което можех и да не напиша.

А вие четете, а можехте и да не четете.

Както би казала Грета Тунберг – „ХАУ ДЕР Ю“, което не значи точно „КАК МОЖЕ“, но то щото па аз съм Ален Делон...

Венци Мицов

offnews.bg/

3 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.