ПОСЛЕДНИЯТ ПИРОН В КОРАБА "ШЕНГЕН"!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/posledniyat-piron-v-koraba-shengen/123811 SvobodnoSlovo.eu
ПОСЛЕДНИЯТ ПИРОН В КОРАБА "ШЕНГЕН"!


За сетен път пламна спора за "двойното гражданство". Имало "опасност" някой чужд гражданин да вземе български паспорт и да стане президент?! За всяка стока си има купувач и за подобни извън разума мисли вероятно има вярващи. Що се отнася до българи получили второ гражданство, като се изключат държавите организиращи лотарии за зелени карти, вторият паспорт не е Коледен подарък. Той е резултат на подробна и продължителна анкета за гражданското поведение на кандидата. Българите получили паспорт във втората си родина отговарят на условията, които страната, която ги е подслонила изисква. Новият им паспорт означава, че те стават равнопоставени с останалите граждани. Това е знак на уважение и към съответните новопристигнали, но и към тяхната родина. Защо Евгения Банева не получи френски паспорт, въпреки че владееше езика и притежаваше имот във Франция. А бе върната с белезници в родината? Освен това, на Запад не може да си директор на завод или клиника с български документ за самоличност. Напълно разбираемо е, че временно пребиваващи нашенци, като циганите ни, не е получават чуждо гражданство!

По време на Тоталитарната система, "емигрантите" избрали Свободата се определяха като "Вражеска емиграция", изменници и невъзвращенци. На тези, които заминават по настоящем и не се връщат, пак се гледа с неприязън и завист. 

В заключение, кажете мили хора, понеже се делим на българи, които заминават и българи които остават, на добри и лоши българи, кой българин с двойно гражданство приватизира пристанища, заводи и корабостроителници с кредити, които му бяха "опростени"? И точно за празниците, опозори името на България, така както го опозориха флагманите на родния бизнес - братя Домусчиеви?!

Божидар Чеков

4 Коментара

Димитър

преди 4 месеца

Само да припомня на автора, че Илия Павлов имаше американско гражданство! А пък Хилари Клинтън върна чек на Дарина Павлова... Що ли? Какви са тези двойни стандарти? Да се чуди човек... Колко точно български политици, бизнесмени, мафиоти, както и техните семселета, имат американско или друго гражданство, можем само да гадаем.. И особено интересен в това отношение е Израел, където се приютяват немалко български мошеници, а и международни също... Та така че, айде малко по-внимателно с паспортите и добрите граждани!

Коментирай

друг индианец

преди 4 месеца

Двойното гражданство,"уважаеми мислителю",дава прекрасна възможност,"благотворителни" централи,като ЦРУ.МИ6,МОСАД,да си назначават директно специално обучени агенти за управители на територията,без посредничеството на доморалите, контролирани от Магнитски.Хем евтино,хем ефективно и гарантирано заличаване на жалката ни територийка!А при наличния оФФФчи матРял,населил обилно тази територия,става двойно гарантирано!

Коментирай

darkaveng

преди 4 месеца

Много букви, а смисъл? Авторе, недей така, не може да си хем риба, хем рак! Във властта само българи с едно, българско, гражданство! Искаш второ, no problem, обаче - власт през "крив макарон"! Щото ти вече си предател, а такива нам не ни трябват (то не че сглобкаджийте-идиоти не са, ма ... нейсе)! Та, авторе, сопри се, нефелен си! Анадънму? 😀

Коментирай

До индианеца

преди 4 месеца

Много им разбираш на централите! Нужните хора се вербуват в страната.Кой ще си губи времето с някой,който е живял десет години в чужбина и да му търси работа в родината,за да е полезен за разузнаването.В посолствата има нужните хора,които търсят,опитват се да вербуват,проучват им слабите страни и най-важното,да са насериозно позиции.На никой не му трябват незначителни източници.Ти се оглеждай,да не те заприказва някой чичко,защото може да е от шесто районно.....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.