ПП се самоуби. Борисов си ги закачи на ревера да му придадат приемлив европейски вид, и да си спаси задника

https://svobodnoslovo.eu/komentar/pp-se-samoubi-borisov-si-gi-zakachi-na-revera-da-mu-pridadat-priemliv-evropeyski-vid-i-da-si-spasi-zadnika/111216 SvobodnoSlovo.eu
ПП се самоуби. Борисов си ги закачи на ревера да му придадат приемлив европейски вид, и да си спаси задника

Искаха правителството на ПП-ДБ-БСП-ИТН да разчисти наследството на ГЕРБ, и обвиняваха Кирил Петков, че "нищо не направи". Сега се чу обсъждане в ПП, в което се заканват да правят чистка и започнаха възгласи - това е преврат, фашизъм и пр.

Е, чистката е предотвратена, това е цената на коалицията, вероятно и на записа.

А имаше нужда от чистка на мафиотизираната власт на Борисов и ятата от калинки, които разхвърля по върховете на институциите. Част от които тресат и съдебната власт в момента.

ПП се самоуби. Борисов си ги закачи на ревера да му придадат приемлив европейски вид, и да си спаси задника - докато крепи правителството, няма да го бутнат.

Трябваше ПП-ДБ да останат в опозиция и да спечелят първия мандат на следващи избори след местните.

Но те къде от грешна преценка, къде от увереност, че нещо могат да променят, се хванаха на въдицата. Ама били техни министрите, от ГЕРБ само Габриел и т. н. Както и да го сучеш, това е коалиция с този, за когото си казал 100 пъти, че няма да влизаш в коалиция. И затова са гласували за теб. Това е, което ще ги свали на 7-10%, а не образователното и интелектуално равнище на избирателя.

Така че ПП се самоубива, дано поне да има за какво.

Засега поне се видя как президентът неистово искаше да управлява служебно, да има шести път избори - директно заяви, че не иска избраната втора политическа сила да прави правителство.

Това е президентът и това са партиите, с които разполагаме. Няма надежда заа други, няма откъде да изскочи някаква голяма нова сила. Трябва да свикваме на такива коалиции.

Иван Бакалов

4 Коментара

Реалист

преди 10 месеца

И ти голем борец против ББ - па сега да свикваме - ми свиквайте си.....Кво ви става бе хора.........

Коментирай

Бай Иван

преди 10 месеца

Бакалов успокой се! Борисов предаде цялата си партия! Предаде и себе си, само, че все се надява, че ще избегне възмездието, като се подложи на ПП-тата и на Посолството! Мисля така, защото ПП и ДБ са изпечени шарлатани, както се изрази президента и за тях лъжата е нещо естествено, както многократно имахме възможност да се убедим всички! За да спасят партиите си, след като направят всички поръчани им злини на България от Посолството, те ще хвърлят Борисов и Гешев на вълците, за да се отчетат пред техните избиратели, че видите ли те са си изпълнили обещанията да изчегъртат Борисов и Гешев! Лошото е, че тогава злините на България ще са факт и ако заспалия ни народ не се събуди, ще посреща ковчези от Покрайна и ще плаща за чуждата война!

Коментирай

Зелена брада

преди 10 месеца

Иване, Иване,......... Да те "уважи" де кой те хване! Алкохолът и висшето образование не прощават никому, човече! И ти ли Бруте, зомбирано заповтаря психодесните опорки - " Радев иска властта", "Радев не иска редовно правителство" и тем подобни простотии за зомбирани или наркотизирани "мозъци"! Никъде в Конституцията не се определя "какво иска Президента", а какво може и трябва да прави! И Радев го прави! Спазва Конституцията, за разлика от мошениците от ПП. Радев не може и не определя, кой и колко да спечели на избори, кой и с кого да прави правителство, кой ще управлява. Това е право на Партиите. Щом те не могат, Конституцията го е определила - Президентът назначава Служебно правителство! Може ли Президентът по някакъв начин да промени това? Не! Тогава?!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.