Преброяване на левите...

https://svobodnoslovo.eu/komentar/prebroyavane-na-levite/136104 SvobodnoSlovo.eu
Преброяване на левите...

Преброяване на левите...

След оставката на Нинова изпълзяха стари динозаври като Румен Петков да се обединяват с БСП. Че иначе нямат шанс.

Неговата коалиция "Левицата" с Паскалев, Таня Дончева и др. взе 15 хил. гласа на изборите. Има всички изгледи, че ако се обединят с БСП, няма да има събиране, а изваждане.

Другите леви - "Солидарна България" с Ваня Григорова и Мая Манолова - имат 31 хил. гласа.

Сичките им гласове на последните избори да събереш в обща левица, пак нямат 200 хил.

Това потъване на партията столетница е дългогодишен процес, който върви не само вътре, а извън БСП. Във време, когато не е имало алтернативна политическа партия на ГЕРБ, гласовете против Борисов са се насочвали към БСП, понеже е най-голяма и с най-голям шанс даа победи ГЕРБ. Затова и Борисов обсаждаше и купуваше хора на БСП, като главен конкурент.

Но напоследък се появяваха и нови партии и обраха тези гласове против Борисов. Той си намери нов враг, тръгна да бори и да купува други, БСП изгуби значение.

Също така, БСП показа голяма ограниченост. От нея се чуваше основно подкрепа за Русия, представена като отказ от помощ за Украйна, ляв популизъм за безплатно това или онова, обърната предимно към пенсионерите. 

Младите леви нямат шанс, ако се обединят с този резерват от динозаври. Макар че и сред тях има талибани, по-неадекватни и от динозаврите.

 

Гласове за БСП на парламентарни избори:

 

2024 юни - 151 хил.

 

2023 април - 225 хил.

 

2022 октомври - 232 хил.

 

2021 ноември - 267 хил.

 

2021 юли - 365 хил.

 

2021 април - 480 хил.

 

2017 - 955 хил.

 

2014 - 505 хил.

 

2013 - 942 хил.

 

2009 - 748 хил.

 

2005 - 1,129 млн.

 

2001 - 783 хил.

Иван Бакалов

1 Коментара

Как

1 week before

Този път правилно казваш Бакалов.Електората е ограничен,младите хиени и старите динозаври нищо не направиха а само критикуват.Нинова не е само тя проблема а предателите които искат да са депутати.Тези като Зафиров от колко години са депутати и Вигенин .Те самите предадоха в следващото НС няма да влезнат тогава пак Нинова ли ще виновна? Изпълзяваха и паднаха маските и се видя кой какво представлява.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.