Преяждане

https://svobodnoslovo.eu/komentar/preyazhdane/124904 SvobodnoSlovo.eu
Преяждане

Рано сутринта в четвъртък, докато навън вият снежни хали, а нормалните хора започват поредния безсмислен трудов ден, Сглобката отваря голямата борса за тлъсти управленски постове. Точно това в прав текст каза Бойко Борисов вчера. Чакат Кирил Петков да се върне от чужбина и започват големия политически покер, който да задоволи всички хищни апетити на управленската конфигурация...
Всъщност правителството съществува точно заради това. Можете да захвърлите всички клетви за небесен евроатлантизъм, за геополитически ориентации, за съдебна реформа или за конституционни промени. Всичко това накуп бе димната холивудска завеса, за да могат управляващите да стигнат до заветния момент, в който ще започнат търговията за постовете с големи заплати.

Сглобката не е продукт на европейския път на България, а е бюро за трудоустрояване на Атанас Атанасов, Десислава Атанасова, Росен Желязков и стотици други знайни и незнайни костюмари, които пет пари не дават за моя или вашия живот. Те искат власт, постове, гарантирани солидни доходи.

Заради това скърца Сглобката днес. От нетърпение да осъществи своето върховно предназначение. И, да, гадно е да наблюдаваш как шепа кариеристи преяжда с власт и издава неприятни звуци. Но пък това пречиства. След подобно преживяване никой няма да има оправданието, че не е знаел тези какви са.

автор:Александър Симов

duma.bg

4 Коментара

Али Баба

преди 3 месеца

Защо трябва да взимат високи заплати? Я всички шефове на държавни регулатори, бордове, комисии със заплати до 3000, без бонуси, без допълнително стимулиране! Като няма пари за пенсии и здравни за безработни, няма да има високи заплати и за тези измислени длъжности!

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Преяждане - На 11 януари 1919 г. Румъния анексира унгарската историко-географска област Трансилвания плюс част от Банат, като по този начин почти си удвоява територията. Така официален Букурещ поставя пред свършен факт другите страни-победителки в Първата световна война и при сключване на Трианонския мирен договор в Париж на 4 юни 1920 г. областта официално е включена в границите на Румъния. --- Унгария се лишава от 2/3 от територията си, която е разпокъсана между Румъния (102 000 км2 територия), Чехословакия (61 хил. км2), Сърбия (42 хил. км2), Австрия, Полша и Италия. Унгария остава едва с 93 хил. км2 територия. Договорът от Трианон откъсва около 3,3 милиона етнически унгарци от родината-майка;

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Михаил Екимджиев с прогноза: Конституционната жалба на президента вероятно ще бъде отхвърлена... "Аз смятам, че тези подаръци ще предопределят отхвърлянето на конституционната жалба на президента. Ще има тук - там някое особено мнение, може да отпадне някой незначителен периферен текст, но основните текстове ще бъдат запазени". -- „Асоциация за европейска интеграция и права на човека“ - демек СОРОС - Преяждане

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Николай Денков ще се ползва със специален статут на министър-председател при следващи ротации в кабинета Денков-Габриел. Това коментира пред журналисти Кирил Петков... -- Всички сте за специален статут ,но в Софийския. --- Като гледаш Кирчо се отчайваш тотално от образованието в Харвард. --- Наближава канадската м....шка... Да яде снежни топки пак на ШИПКА....ама го е страх да се покаже там.... --- Денков го виждам облечен в раиран костюм и отговарящ за почистващите препарати в ЦСЗ под личния надзор на бай Ставри! Там добре ще си научи урока, че сапуна не трябва да се изпуска!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.