Причината за агресията на Франция е ЗАТВАРЯНЕТО НА НИГЕР КЪМ ФРАНЦИЯ И ПО СПЕЦИАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ИЗНОСА ЗА ФРАНЦИЯ НА ЗЛАТО И УРАН

https://svobodnoslovo.eu/komentar/prichinata-za-agresiyata-na-franciya-e-zatvaryaneto-na-niger-kam-franciya-i-po-specialno-prekratyavane-na-iznosa-za-franciya-na-zlato-i-uran/114751 SvobodnoSlovo.eu
Причината за агресията на Франция е ЗАТВАРЯНЕТО НА НИГЕР КЪМ ФРАНЦИЯ И ПО СПЕЦИАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ИЗНОСА ЗА ФРАНЦИЯ НА ЗЛАТО И УРАН

Заради събитията в Нигер задължително трябва да се уточни. Нигер е бивша (не много бивша, а съвсем настояща) колония на Франция и в момента Франция демонстрира чистата форма на колониалното съзнание, че колониите и трябва да и се подчиняват.

Нигер е държава в друг континент, друга раса и религия от френската. И претенцията на Франция към Нигер няма абсолютно никакво основание, освен колониалното мислене, което се изчерпва с простички представи - колониите съществуват само, за да хранят метрополията, нищо друго.

Ако Франция вкара войски в Нигер сега, това ще бъде тотално нарушение на международното право и дори ООН не може да издаде санкция за такова нещо. Причината за агресията на Франция е ЗАТВАРЯНЕТО НА НИГЕР КЪМ ФРАНЦИЯ И ПО СПЕЦИАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ИЗНОСА ЗА ФРАНЦИЯ НА ЗЛАТО И УРАН, добивани в Африканската държава.

Сравняваме с Украйна и Русия. Украйна е не просто гранична на Русия държава, но нейна историческа основа, историческа територия, на която е основана първата руска държава. В Украйна живеят милиони руснаци, ако приемем "научните" твърдения на някои поредни болни мозъци, че украинският народ не е руски народ и има друг език и религия. Украйна е била съюзна държава в СССР и като такава нейните природни богатства за разработени от руснаци, от руската съветска държава за нуждите на целия конгломерат в СССР.

Украйна не е и никога не е била колония на Русия. И в изпълнение на 2 члена от устава на ООН Русия има международно правно основание за разрешаване на задачи в Украйна по линия на нацизма. Франция след Втората световна война води колониална война за своите колонии в Азия, в Индокитай и я загуби, след като изби 500 000 виетнамци.

Някои може и да си мислят, че живеят в 1945 та или в 1975 та, но тези времена отдавна отминаха и днес френският колониален капитал и управленска доктрина ще претърпи не просто поражение в Африка, но пълен крах. И се надявам, че се забеляза как Франция воюва за контрол на своите КОЛОНИИ НА ДВА КОНТИНЕНТА!

Между временно в Нигер ги чакат французите. Чакат ги и във Франция нигерци от двата вида - африканци и араби.

Анастасия Гешева 

4 Коментара

vilited

преди 9 месеца

Ако България прекрати концесията за златото, дали ще последва съдбата на Нигер? Риторичен въпрос. А да, НАТО ни пази и за това нищо няма да прекрятяваме.

Коментирай

Иванов

преди 9 месеца

Всеки, който познава поне повърхностно историческите факти трябва да се съгласи с тях, с горния анализ и да застане мисловно на страната на правото, на човешкото право на достойно съществуване. Нигер направи опит да отхвърли вековното колониално господство на Франция. Ние господа, какво чакаме, да ни закрият окончателно ли. Изсмукаха ЛЕГАЛНО една трета от населението като създадоха икономически ВАКУУМ. Повече от три милиона отгледани и образовани българи бяха пръснати като помощен персонал в богатия Запад. У нас всичко беше съсипано, и това го знаят и кокошките. Не го знаят само и единствено евроатлантическите дебили. Карат си 25-30 годишните бараки, изхвърлени от запада и са щастливи.

Коментирай

Балалайка

преди 9 месеца

Постановката Русия - Украйна, по-скоро напомня сценария от друго култово представление на кукловодите: Ирак - Кувейт, но ...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.