ПРИЗНАНИЕ ОТ КАБИНЕТЪТ БОРИСОВ І: ПРЕСТЪПЛЕНИЕ 1– РАЗПОРЕЖДАНЕ С БЮДЖЕТА БЕЗ ПРАВНО ОСНОВАНИЕ? ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ 2 (днес) – КЛЕВЕТА, ГАРНИРАНА С ОГРОМНА ЛИПСА НА МОРАЛ?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/priznanie-ot-kabinetat-borisov-i-prestaplenie-1-razporezhdane-s-byudzheta-bez-pravno-osnovanie-ili-prestaplenie-2-dnes-kleveta-garnirana-s-ogromna-lipsa-na-moral/25840 SvobodnoSlovo.eu
ПРИЗНАНИЕ ОТ КАБИНЕТЪТ БОРИСОВ І: ПРЕСТЪПЛЕНИЕ 1– РАЗПОРЕЖДАНЕ С БЮДЖЕТА БЕЗ ПРАВНО ОСНОВАНИЕ? ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ 2 (днес) – КЛЕВЕТА, ГАРНИРАНА С ОГРОМНА ЛИПСА НА МОРАЛ?

Преки свидетели сме на публично признание за извършено престъпление от членове на кабинета "БОРИСОВ 1" – министър-председател и министър на финансите.

Фактите:

ПЪРВО ПРИЗНАНИЕ:

Бойко Борисов заяви: „Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева“ – 24 часа – 10.03.2017 г.;

И още:

"Представете си, че сте журналист и държавата ви плаща по няколко милиона за интервюта в чужбина през една от партийните централи. Даже нашето правителство беше принудено да плати. Та това "ново лице", ако си позволи отново да каже, че крадем, ще наруша закона и ще кажа как бяхме принудени милиони да платим за нея – с мъж премиер тогава. Това е ясен конфликт на интереси! Ние не си позволяваме да кажем за тях това, което десетилетия са вършили, а те имат наглостта да ни обвиняват в кражби" – коментар на Бойко Борисов в Бургас, предаден на медиите от пресцентъра на ГЕРБ.

ВТОРО ПРИЗНАНИЕ: в. "Стандарт"

Симеон Дянков – финансов министръ в правителство Борисов І: „Платихме фактури на БНТ за пътни разходи, репортажи и интервюта на журналистката Елена Йончева зад граница, които бяха останали от правителството на Сергей Станишев.“

И още:

"Спомням си, че в самото начало на нашето управление (б.р. първия кабинет на Бойко Борисов) внезапно излезе доста сериозен дефицит в БНТ. Това се появи при нас, защото БНТ се финансира от държавния бюджет. Тогава зададох въпроса откъде идва този дефицит. Оказа се, че това са разходи за път, репортажи и интервюта зад граница на журналистката Елена Йончева. Става въпрос за няколко пътувания. При нас бяха представени няколко неплатени фактури. Едната беше за пътни разходи, другата за репортажи и интервюта. Така в БНТ имаше дефицит от предходната фискална година - по време на управлението на Сергей Станишев".

И още: ( Дянков: В повече от 10 медии):

„По спомени, бюджетът трябваше да плати значителна сума за репортажи в чужбина, тъй като такива пари не са били бюджетирани в националната телевизия.

И още: OF NEWS – Бойко Борисов:

"Дянков и шефовете на служби знаят повече за милионите за Елена Йончева"

До тук с фактите. Въпросите, на които се дължат отговори от кабинета "БОРИСОВ 1" пред обществото, при това с доказано сериозно закъснение, са:

1. Колко пари, които са констатирани като дефицит в бюджета на БНТ, поради командировките на Елена Йончева и не са били платени през годината, преди кабинет „БОРИСОВ І“?

2. Защо министър председателя от кабинета "БОРИСОВ 1" – Бойко Борисов и министърът на финанситеСимеон Дянков са платили тези пари, които според сегашните им публични признания са платени неправомерно, незаконно, незаконосъобразно? И днес, когато признават това, дават ли си сметка, че престъплението „РАЗПОРЕЖДАНЕ СЪС СРЕДСТВА ОТ БЮДЖЕТА В НЕЧИЯ ПОЛЗА, БЕЗ ПРАВНО ОСНОВАНИЕ“ всъщност е извършено от тях?

3. Защо министър председателя от кабинета "БОРИСОВ 1" – Бойко Борисов и министърът на финансите Симеон Дянков мълчат до днес? За да прикриват себе си? Или за да имат политически коз в бъдеще /т.е. днес/ срещу опоненти, та дори и с цената на признато престъпление?

4. Има ли други непризнати ПЛАЩАНИЯ от кабинета "БОРИСОВ 1", които също са без правно основание, т.е. са незаконни?

Отговори на тези въпроси от участниците в кабинета "Борисов 1" днес дори и да се получат – нямат и не може да имат никаква стойност.

Днес отговор на тези въпроси трябва да даде прокуратурата. И този отговор трябва да е безапелационен. Този отговор, дължим на обществото, трябва да бъде ясен и точен – да посочи плащано ли е от бюджета за Елена Йончева, да посочи – кой е наредил плащането, да посочи какво е правното основание за това плащане, да посочи има ли злоупотреба с бюджета на държавата ни.

За мен, като журналист, отговорите са ясни и ако има разследване, истината е лесна за доказване.

Но за мен като човек, като гражданин на България, като участник в обществения живот, на мен и на такива като мен – прокуратурата дължи отговор.

Защото, ако казаното от Борисов и Дянков е вярно, те наистина направиха признание за извършено от тях самите тежко престъпление, което юристите наричат присвояване, т.е. разпореждане в нечия полза без правно основание. При това, по казаното от тях, разпореждането е в особено големи размери. В този случай, за правния казус няма никакво значение от къде започва престъплението. Извършителите са ясни. Другите са в други качества.

Ако, обаче казаното не е вярно – тогава наистина на преден план план излиза публичната клевета, като форма на преизборна агитация, добре гарнирана с липса на морал, за което няма оправдание, дори и в период на предизборна борба.

Любо КОЛЬОВСКИ

Резултат с изображение за Любо КОЛЬОВСКИ

https://www.facebook.com/ecohunter12/posts/1618629878165838

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.