"ПРОДАДЕ ВСИЧКИ, КОИТО ГО КУПУВАХА."

https://svobodnoslovo.eu/komentar/prodade-vsichki-koito-go-kupuvaha/138012 SvobodnoSlovo.eu
"ПРОДАДЕ ВСИЧКИ, КОИТО ГО КУПУВАХА."

"ПРОДАДЕ ВСИЧКИ, КОИТО ГО КУПУВАХА."

Уникална фраза от Шарл Морис дьо Талейран! Описва напълно политическата реалност, в която живеем. Политиката ни е мрежа от докладващи на някого. Мога да кажа, че от предишната система си запазихме най-лошото. Доброто го нарязахме, изхвърлихме, затворихме и унищожихме. Но лошото си го развиваме и то в гротескови, аматьорски форми.

Да наблюдаваш как се гънат по телевизиите, умрели от страх, натиснати за предателство, принудени да забравят собственото си мнение, е ужасяващо начало на деня...

Не знам в каква система точно живеем, и няма значение как ще я наречем, некомунизъм, посткомунизъм, демокрация и пр. Но тя създава много жалки същества, на които ние, още по-жалки, сме им дали право да ни управляват.

Калина Андролова

2 Коментара

Kiko

1 month before

Dokato nie si pliampame po forumite i faceboozite, tarikatite se najiviaha, opraviha si i pravnuzite s mangizi ot obstite blaga, pak nie cakame da padne na liatnoto kino tavana...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.