ПРОКУРОРСКАТА САГА ГЕШЕВ ПРИКЛЮЧИ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/prokurorskata-saga-geshev-priklyuchi/121119 SvobodnoSlovo.eu
ПРОКУРОРСКАТА САГА ГЕШЕВ ПРИКЛЮЧИ


След освобождаването на Иван Гешев като главен прокурор, той вече не притежава качеството на магистрат и Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ПК на ВСС) правилно е отказала да разгледа искането му да бъде възстановен като такъв и после да му бъде гласувана оставката.
.
Това е решението на тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС), което е окончателно и не подлежи на обжалване. 
Напомням, че на 5 юли кадровиците от ВСС оставиха без разглеждане писмо на бившия главен прокурор, в което той искаше изрично да бъде гласувана оставката му от съдебната система. 

Върховните съдии се произнасят, че Гешев се е възползвал от правото да поиска преназначаване и на 16 юни е подал молба за това (публикувах и коментирах). Три дни по-късно, на 19 юни обаче е подал ново заявление за оставка изцяло от Прокуратурата, което е уважено.

Григор Лилов

4 Коментара

Борис

преди 6 месеца

Поредната словесна плява на световно неизвестния "разследвач"и изнасилвач на словото някой си лилов!

Коментирай

Борис

преди 6 месеца

Г-н Иванов,също чета т.н."анализи"на Лилов и все повече се убеждавам,че е пълен въздухар.Може да е умен човек,но той,Св.Терзиев и много от останалите "интелектуалци-анализатори"заработват сребърниците,които им подхвърлят поръчителите на музиката.Заради тези сребърници не русофоби,ами и българо фоби ще станат,ако вече не са станали.И една препоръка-не се обръщайте към Борисов!Той няма акъл да Ви разбере.Последно-Лилов е един обикновен бахчевански кон,ако разбирате какво искам да кажа...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.