ПРОТИВНО СЕБЕУНИЗЯВАНЕ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/protivno-sebeunizyavane/113555 SvobodnoSlovo.eu
ПРОТИВНО СЕБЕУНИЗЯВАНЕ

 

Можете ли да сравните интелектуалния капацитет на проф. Иво Христов с този на министъра Тагарев, наричан още Тагаренко ? Има ли въобще база за сравнение ? При това единият, роден в Украйна, служи само на България. Вторият, роден в България, служи само на Украйна. Съпоставими ли са ? 

Отговорът е ясен, но въпреки това заплахата за ликвидиране на първия, отправена от изпечени украински убийци, не предизвика никаква реакция от българските власти. Мълчат като пукали, нищо че става дума за намерения за ликвидирането на един от най-блестящите български учени и интелектуалци. При това смъртните закани са отправени и към още дузина български журналисти, общественици и публични личности. В Киев не харесвали анализите на тези наши сънародници.

Същите наши власти, непосмели да се намесят в защита на собствените си граждани, арестуваха и държаха в неизвестност три дни българин, само поради подозрението, че можел да заплашва Тагаренко. 

Що за безумие ? В единия случай става дума за доказали се убийци, оръдия на киевския режим, чиито заплахи са оставени без последствия. В другия законът се стоварва върху обикновен гражданин, дръзнал да уличи Тагаренко в предателство на българските интереси.

Ами ако българи се бяха къпали в Рилските езера, както са направили това украинци миналата седмица ? Загрели се гостите - бежанци, съблекли се и - хоп, в Бъбрека, поплували, разхладили и поочистили се. И никой от тях не е арестуван, глобен или дори респектиран за кощунството. Ако бяха наши, щяха да ги разкарват по участъците.

Властите у нас от доста време дават лош пример за незачитане на българите пред чужденците. Може да осквернява наши символи,да краде, да заплашва с убийство, да убива дори, но щом видят чужд паспорт, се подмокрят. Помните ли австралийския убиец Полфриймън, заклал един български студент и наръгал друг. Убиецът бе пуснат от съдията Калпакчиев да си ходи предсрочно по живо-по здраво, вероятно защото по време на клането на българите е служил в британската армия. 

Българските управници ще ни зачитат ли повече, ако се снабдим с украински паспорти ? Мутрите-наркотърговци стават украински граждани, та ние ли няма да можем ?

Васил Василев

2 Коментара

Българин

преди 9 месеца

Дали не е време и ние Българите, да спрем да се унижаваме и след като няма кой, ние сами да защитим националната си сигурност и суверенитет, и като антидот на американския „Магнитски, украинския „Миротворец“,„фактчекърите“ на безродниците в зависимите медии, НПО-та и на всякаквите войнолюбци, да не създадем общ Списък на НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ в България за последните 33 г., като срещу всеки един да изброим всичките му престъпления, взети властови и обществени решения и преките резултати от тях, остойностени в лева, ако искате и в евро! Нека да видим истината в очите, защото скоро те ще затворят нашите! Самопочистването трябва да започне, от нас самите!

Коментирай

Иванов

преди 9 месеца

Да посегнат със закана за убийство на най-изявенитените български умове , в това число и на проф. Иво Христов, при това нашата политическа пасмина да не направи никаква реакция, когато става въпрос за сайт на Украина , базиран в Щатите-това е върхът на нашето отвратително роболепие, Ми ние сме много по- зле от времето на Левски и Ботев. Не същите, а още по- долни и презрени изроди. Огромен митинг от всички политически партии трябваше да бъде организиран пред укропосолството, на което Тагарев изпраща и ризите от гърба ни.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.