РАЗБИРАМ, ЧЕ ИМАМЕ ДЪРЖАВА, ПО ДАНЪЦИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/razbiram-che-imame-darzhava-po-danacite/12674 SvobodnoSlovo.eu
РАЗБИРАМ, ЧЕ ИМАМЕ ДЪРЖАВА, ПО ДАНЪЦИТЕ

Разграденият двор, намиращ се на територията, някои претенциозно наричат държава. Всъщност такава няма, по-скоро някакво мафиотско образувание с цел събиране на пари и упражняване на власт. Аз например разбирам, че има държава или нещо подобно, само по данъците и таксите, които плащам. Някак си задълженията на държавата ми се губят. Не, че вече някой вярва.

Днес чета изследване, че 2/3 от жертвите на престъпление не отиват в полицията. Защото не й вярват. Не вярват, че държавата в лицето на полицията може да ги защити. Вярват по-скоро, че всички са една голяма организирана престъпност, а те са само жертвите. Не, че се лъжат. Колко пъти хващаха полицаи, които рекетират, закрилят трафика на хора, проституцията, наркодилърите? Делят с битовите джебчии. Да, малко са, но създават лошо име на останалите. Когато ти откраднат колата, някак си започваш да се питаш дали и полицията не е намесена.

Отдавна никой не вярва на администрацията, на НАП, на пенсионното, на социалните служби. Народът ги приема като враг, срещу когото да се бори, защото освен проблеми, друго не вижда от тях. Та, къде казахте, че била държавата!?!

Общественият договор е нарушен. Държавата е в неизпълнение към гражданите. И съответно трябва да бъде прекратен и да бъде подписан нов, с ясно разписани задължения за държавата и солидни неустойки за нарушаването им. Например съд, затвор и пълна конфискация на имуществото на тези, които вредят на народа!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.