Реабилитация

https://svobodnoslovo.eu/komentar/reabilitaciya/123737 SvobodnoSlovo.eu
Реабилитация

Величествена новина.

Назначеният вчера нов заместник-кмет на Столичната община Никола Лютов се оказа внук на главния прокурор - сатрап от времето на Възродителния процес, Костадин Лютов, член на ЦК на БКП.

Либералната преса с апломб ни съобщи подробности от неговата биография, но в духа на демократичния реализъм напълно "забрави" да уточни семейното потекло на този кадър.

Очевидно Васил Терзиев си има стратегия - крачка по крачка той връща потомците на хардкор старата номенклатура в управлението.

И сега, признавам си честно, съм разкъсван от две противоположни страсти. От една страна ми идва да се изгавря с психодясното, което ни натресе точно тези фигури с ентусиазъм и радостни слюнки. От друга, ми идва да им благодаря, че реабилитираха комунизма.

Защото, когато забършем идеологическата прах от въпроса, ще се види безпощадната истина - София пак ще трябва да бъде поправяна от старите комунисти и тяхното потомство. 34 години скитане в мъглата и пак опряхме до Васко Терзиев и компанията на номенклатурните внуци. Благодарение на градските съвести.

Май винаги така се получава. Докато кресливите забелват очи от удовлствие, гледайки рязането на Паметника, старата номенклатура се завърна със своя собствен флекс.

И им реже, парче по парче, съвестта...

Александър Симов

duma.bg

2 Коментара

а бе сашо...

преди 4 месеца

ПИСАХА ВЕЧЕ ,ЧЕ НЕ Е вЕрно!!!РАЗБЕРИ ПРЕДИ ДА ПИШЕШ!!!

Коментирай

а бе сашо...

преди 4 месеца

ПИСАХА ВЕЧЕ ,ЧЕ НЕ Е вЕрно!!!РАЗБЕРИ ПРЕДИ ДА ПИШЕШ!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.