РИТНИКЪТ НА РАДЕВ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ritnikat-na-radev/115113 SvobodnoSlovo.eu
РИТНИКЪТ НА РАДЕВ

 

Ако съпротивата срещу мафиотските схеми на управление започна с вдигнатия юмрук на Радев, словото му на Шипка може да се тълкува като ритникът, предназначен да изхвърли негодниците от властта. Чашата на търпението от безумията на правителството започна да прелива и държавният глава не можеше да не се намеси. Не само да вразуми управляващите, но и да ги предупреди, че няма да позволи страната да бъде унищожена от шепа безродници. Не можем да не отбележим, че за първи път Радев заема публично такава остра и непримирима позиция. Фактически вчера той обяви война на рушителите на България. 

Кои са ключовите моменти в речта му:

- “ От днес започва обратното броене на разпада.” Това значи, че от утре всяко противоречащо на държавните интереси действие на управляващите ще среща своевременно ефикасно противодействие. 

- “ 3 март е червената линия на нашето търпение.”Продажниците са стигнали границата и повече подигравки с националните ни светини няма да бъдат допускани. Националният празник ще продължи да се отбелязва на 3 март и продажниците знаят, че има механизми това да бъде гарантирано. 

- “ Европейска България има бъдеще само ако сложим край на политическото безочие. “ Т.е. ако безочливите не бъдат елиминирани, забравете за европейска България, каквото и да значи това. 

Не можем да не припомним и какво провокира гнева на Радев - гаврата с Трети март, ликвидирането на Белене, слугинажа пред Зеленски, обезоръжаването на армията, истерията срещу паметниците, концесията Росенец, колениченето пред Скопие…..Всичката пара на управляващите отива в свирката, с която засвидетелстват преданост към Посолството. За реалните проблеми на страната не остава въздух.

Позицията на президента не можеше да не предизвика реакции, особено сред засегнатите. Управляващите възразиха с твърде инфантилни аргументи, свидетелство за полемичната им безпомощност. Разочароващи са и реакциите на тези, които по правило се противопоставят на разпада на България. Възраждане се държат като обидена кралица и демонстративно странят от президента. БСП пък ще бъркат в девет кладенеца, ако могат да му подлеят вода. И три ППДБ-та да им се изредят да управляват, от Позитано пак ще съскат срещу него.

Тогава на кого да разчита Радев ? Ще има ли сили да води битките ? Предполагам, че си е направил сметката. Мощен съюзник би му било мълчаливото мнозинство, отвратено от политическите схеми за ограбване и унищожаване на държавата. Достигнало ли е недоволството му точката на кипене трябва да усетим в следващите седмици.

Васил Василев

5 Коментара

Yoyo

преди 8 месеца

Василев е добър коментатор и анализатор. Винаги е интересен за четене и слушане . Но " ... Възраждане се държат като обидена кралица и демонстративно странят от президента... " ей тука нещата са наобратно фактологически, защото оттам минимум два пъти го търсиха и очакваха от него действия в народна полза, но той предприе обратните . Така съюзници не се печелят .

Коментирай

Иванов

преди 8 месеца

За да обогатим хаоса, нека прибавим и жестоките словесни атаки, които звучат ежедневно от в. АФЕРА, по- конкретно от Веселина Томова. Тя разкъсва президента на парчета , та се получава една неспасяема картина, за радост и спокойствие на посолството, чиято мисия е само да се противопостави на руската "дезинформация". Е това противопоставяне по всички библейски закони се заплаща с напечатани 900 000 долара. Така че оттеглянето на Соросовите пари ще бъде компенсирано до като не цъфнем окончателно. Поне досега не виждам никакъв опит за обединение на партиите, тези, които са за националнен суверенитет, Левицата, БСП, Възраждане и други извън парламента.

Коментирай

Васко

преди 8 месеца

Господин , Василев ! Искрено уважавам Вашата и на сина Ви позиция .Аз съм един от това ,, мълчаливо мнозинство ,, ,но няма да подкрепя нито аз ,нито семейство ми главния виновник за докарването на власт на подобни неграмотници и простаци ,които сега ни управляват .С две ръце ,обаче бихме гласували за Вас или Вашия син.

Коментирай

nene

преди 8 месеца

На кого разчита Радев ли? Ами на късопаметните, които са забравили кой ни натресе харвардските шарлатани и цялата паплач около тях. Смешен плач, както е казал поетът.

Коментирай

МИХАЙЛОВ

преди 8 месеца

...АМИ КАТО НЕ МИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА КОМЕНТИРАМ... ...НИЩО НЯМА ДА ВИ КОМЕНТИРАМ.... .....СВОБОДНО СЛОВО... .....ТОЛКОВА СВОБОДНО, ЧЕ И ЕДИН НАЙ - КОРЕКТЕН КОМЕНТАР НЕ ДОПУСКАТЕ... ...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.