САЩ губят ролята на световен хегемон, при това завинаги. Знаят го, не го искат, но то идва и те не могат да направят нищо, за да го спрат

https://svobodnoslovo.eu/komentar/sasht-gubyat-rolyata-na-svetoven-hegemon-pri-tova-zavinagi-znayat-go-ne-go-iskat-no-to-idva-i-te-ne-mogat-da-napravyat-nishto-za-da-go-sprat/54721 SvobodnoSlovo.eu
САЩ губят ролята на световен хегемон, при това завинаги. Знаят го, не го искат, но то идва и те не могат да направят нищо, за да го спрат

САЩ губят ролята на световен хегемон, при това завинаги. Знаят го, не го искат, но то идва и те не могат да направят нищо, за да го спрат. Точно затова се очаква да предизвикат навсякъде апокалипсис колкото могат и където могат, да повлекат колкото се може повече хора в пропастта със себе си. Толкова им беше световното господство, има няма 80 години. Разбира се умирането на хегемонията им ще продължи може би още 80 години, но никога повече няма да бъдат това, което бяха.

Лека полека илюзията за американската мечта се разсейва, като мъгла на Слънце. Вярно е, че много хора успяха да я преживеят и да се ползват от тази мечта. Но за кратко. Цената и е непосилно висока, в някои случаи чрез отказ от човешкото в себе си. Много ясно е коя сила иска човекът да се откаже от човешкото, за да има блага и удоволствия.

ЕС се намира в дългоочакваното разпадане, толкова усилия полагат, за да замаскират умирането и на тази илюзия за европейска солидарност, че успяха цели 10 години да поддържат мъртвеца да седи на масата и никой да не разбере, че е мъртъв. Дали започна войната за спасение на Европа от ДД, не мога да кажа със сигурност. Това ще е културна и цивилизационна война за умовете и сърцата на европейците.

Има европейски държави, които са необратимо повредени. Полша и Унгария се отказват официално от внос на украинско жито. За Унгария е ясно. Но за Полша е двоен стандарт. Опитват ли се да запазят националните си интереси в Полша и във Франция, не мога да кажа със сигурност. Подкрепят Украйна пък работят против нея. И все пак това са признаци на разпад и на европейската илюзия за господство на демокрацията и свободата. След странните изявления на Макрон срещу САЩ не последва нищо съществено в живота на френския ротшилдов бройлер. Следователно позицията му е неискрена, вероятно съгласувана, за да успокои ЕС, да приспи недоволството от САЩ и ДД.

Нещо повече, Макрон подписа закона, който е формален повод за протеста на Франция срещу него и изпрати още повече сила срещу милионите на улиците, сълзотворен газ и гумени куршуми. За какво и е на Франция икономическа връзка с Китай, ако няма да има Франция, която да представлява китайските интереси в Европа? Германия засега остава здраво в хватката на глобалистите, не мърда. Всичко важно и интересно се върти около Източна Европа и особено Балканите. След като се видя, че най-големите суми от милиарда за антируска пропаганда от САЩ са вложени на Балканите, се проведе и среща на американските посланици на Балканите със служителя на Държавния Департамент по делата на нашия полуостров Ескобар. Съвсем очевидно е настройването на Балканите и цяла Източна Европа срещу Русия.

У нас събуждането от психозата на наркотичния сън за хубостите на Запада е в ход, убедена съм. Все пак цели 60 % непрекъснато отказват Запада.

Анастасия Гешева

4 Коментара

Гешева . . .

преди 1 година

"има няма 80 години" - в които да чакаме разпад на ДД , си е "има няма 100 години или 1 век" . . . Дали ще може някоя по-точна прогноза . . . . :)

Коментирай

Филип Фотев

преди 1 година

Най-ми е добре, когато чета как плитки хора "анализират" дълбоки държави!

Коментирай

Иванов

преди 1 година

В подкрепа на горния анализ материали в чуждата преса колкото искаш. https://www.unz.com/pgiraldi/the-end-of-american-exceptionalism/ Само Коцето и Възраждане дават някакви признаци на разум и действия, само те скочиха срещу експресното ни вкарване в еврозоната, само те крещят срещу вноса на украинско зърно, само те крещят срещу американските военни бази. Иначе ние гледаме дебилно как се изнася оръжие към Украина, как се разхождат ам. военни на нашето летище сега, а президентът току що одобри както замяната на руското ядрено гориво с америанско, така и закупуването на още 8 Ф-16 на чертеж, по за 200 милиона бр. когато стойността им е 14,5 милиона. Експресното събиране на ам. консули в нашия регион е доказателство за нещо страшно.

Коментирай

Софроний

преди 1 година

Какво предлагаш бе како? Може би руска демокрация. Не благодаря!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.