САЩ изоставят Зеленски. Дали ще му търсят заместник или него лично ще го сложат на масата за преговори с Русия, ако трябва и насила, предстои да се види

https://svobodnoslovo.eu/komentar/sasht-izostavyat-zelenski-dali-shte-mu-tarsyat-zamestnik-ili-nego-lichno-shte-go-slozhat-na-masata-za-pregovori-s-rusiya-ako-tryabva-i-nasila-predstoi-da-se-vidi/231 SvobodnoSlovo.eu
САЩ изоставят Зеленски. Дали ще му търсят заместник или него лично ще го сложат на масата за преговори с Русия, ако трябва и насила, предстои да се види

Все още съм силно развълнувана от неочакваното почти пълно обръщане на реториката и събитията по отношение на Русия. Задълбочава се разколът между западните страни, като САЩ и Англия определено в момента не показват признаци на пълно сътрудничество. Известно е, че вчера американски високопоставени ръководители са разговаряли надълго и нашироко с хора от обкръжението на Зеленски, като са им дали указания да не противоречат на американската позиция за ракетите паднали в Полша.

Не е сигурно, че става дума за две ракети. Това мога да нарека само с едно определение - САЩ изоставят Зеленски. Дали ще му търсят заместник или него лично ще го сложат на масата за преговори с Русия, ако трябва и насила, предстои да се види, но всички сигнали показват, че режимът на Киев вече не е в изгодна позиция в геополитическия процес.

И тук идват новите трудности и въпросителни.

Англия твърдо подкрепя Украйна и лично Зеленски. Което автоматично означава, че се сблъскват непосредствените и интереси с тези на САЩ. Англия определено не е съгласна да има мирни преговори. Дали ще продължат тежките опити за провокиране на военни сблъсъци и разгаряне на войната, при положение, че САЩ категорично искат да я спрат, ще е много интересно да наблюдавам. Остава изключително висока степента на опасност от всякакви видове провокации от страна на английските специални служби, които не са спирали да тормозят Русия от 200 години. И как САЩ ще отразят това? Украйна вече е терен на вътрешен сблъсък на ДД, а не терен за война на НАТО с Русия!

Положението на Великобритания е тежко и ще върви към много тежко. Няма сфера в живота, която да не е обречена на много дълбоки катаклизми. Надявам се това да ги ангажира достатъчно, за да не могат да запалят трета световна война, след като вече успяха да запалят две.

Изключително активно върввят всякакви събития в АТР (Азиатско-Тихоокеанския район).

Водещи издания в Турция, Китай, Индия пишат открито, че проведената среща на Г-20 окончателно е превърнала във факт слизането на Колективния Запад от пиадестала на световен хегемон и лидер. По специално това се отнася и за САЩ и за всички бивши колониални държави от Европа. То това е Колективния Запад. Редът му приключи, казвам го в императивно време.

Г-20 не можа да постигне изолиране на Русия и в общата декларация не се включи осъждане и игнориране на Русия. Това е много лоша новина за световната ДД. Пълен провал в Азия!

Китайската политика все повече заприличва на хибрид. След като Китай доказа, че може да има комунистически тоталитарен капитализъм, мисля, че предстои да видим и китайският антиглобалистки глобализъм. Вникване в това твърдение веднага ще покаже, че Китай съвместява несъвместими неща, като ги нагажда за собствените си нужди. Резултатът разбира се е катастрофален, но дори и катастрофата в случая ще се представи като успешен модел за развитие. Причината за тази хибридизация на Китай се крие в смъртния страх на огромната държава, че няма да може да оцелее по друг начин. Не може да бъде само комунистическа, ще загине от глад. Не може да бъде само капиталистическа, ще загине от критики и унижения. Не може да бъде глобалистка, ще загине от антиглобалистката вълна, която идва. Не може да бъде и антиглобалистка, ще загине от глад отново. И затова Китай и лично Си Дзинпин измислиха тези хибриди, зад които прикриха факта, че азиатския тигър е държава хамелеон и се нагажда на климата и условията без принципи.

Между другото за това вина носят и САЩ, световният глобализъм, защото те изкушиха много Китай като прехвърлиха производствата си там преди 20 години и по този начин показаха на китайците какво означава капитал и богатство. Нещо, което Китай беше забравил, както и беше забравил колко много проблеми има винаги в историята, когато реши да бъде силен, моментално се явяват страховити катаклизми, за да ограничат развитието на този чудовищен организъм. И сега така ще стане. Китай ще бъде ограничен по всякакъв начин, като предвиждам дори руско-американска антикитайска коалиция в бъдеще.

Само за сведение в подкрепа на твърденията ми, че Китай не се притеснява да бъде глобалистка държава е фактът, че ще приеме немските предложения за икономическо и стратегическо сътрудничество, които по същество за поредния опит да бъдат разделени Германия и Русия.

Притесняват речите на Си Дзинпин, на всякакви големи форуми през тази година, аз и друг път съм обръщала внимание на това. Тези речи да типични глобалистки, с използването на всички глобалистки термини като устойчиво развитие, енергийно регулиране, зелена енергия, дългосрочен просперитет, биологична сигурност и други. За разлика от Путин и Лавров, които не използват такава терминология когато говорят за процесите.

Притесняват ме и очевидно безсмислените заявления на Китай в лицето на ККП, че ще вървят към реализиране на мечтата на Мао Дзедун за Китай. Все едно Русия да каже, че ще реализира мечтата на Ленин за Русия. Това е така, защото Китай няма друга идеология, с която да се прехвърли в 21 век. Той е изчерпал своето вътрешно историческо съдържание и в момента живее именно на базата на хибридите, които създава.

Оформиха се ясно групи държави и райони, които открито се противопоставят на хегемона ДД и вече водят политика на стабилизиране в условията на тежка политическа и икономическа несигурност в света. Финансовата несигурност ще прерасне във финансова криза от световно измерение.

Анастасия Гешева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.