САЩ очакваха "много повече кръвопролития" в Русия, съобщи CNN

https://svobodnoslovo.eu/komentar/sasht-ochakvaha-mnogo-poveche-kravoprolitiya-v-rusiya-saobshti-cnn/112351 SvobodnoSlovo.eu
САЩ очакваха "много повече кръвопролития" в Русия, съобщи CNN

САЩ очакваха "много повече кръвопролития" в Русия, съобщи CNN.

 Белият дом очаквал много кръвопролития и бил много изненадан, че руснаците в крайна сметка се справили без открит въоръжен сблъсък и не стреляли един срещу друг.

Американските разузнавателни анализатори, очаквали,че походът към Москва на Пригожин да бъде „много по-кървав“, отколкото беше.

Тази изненада беше изострена от бързината на сделката в събота, постигната с посредничеството на Беларус, каза американският служител.

Каква е била крайната цел на Пригожин в краткотрайната му кампания останало неясно за службите им. В дните преди марша на Вагнер американското разузнаване преценило, че той е на път да предизвика руското ръководство, казват няколко източника, но дали това е насочено към самия Путин или към военното ръководство, на което той отдавна се противопоставя, не не им било ясно.

Преди две години и половина при щурма на Капитолия всичко беше ясно!

Тогава хиляди американци нахлуха в сградата на Конгреса и изпочупиха всичко по пътя си и обсадиха и залата, в която депутатите се бяха скрили.

 Победата на Байдън разбуни духовете на голяма част от недоволните от загубата на Тръмп. При атаката загинаха американци, а над 140 полицаи бяха ранени.

В общественото пространство се появиха информации, че изборните резултати са фалшифицирани. Подобни неща повтаряше и самият Тръмп, който отказваше да приеме загубата и твърдеше, че победата му е отнета несправедливо.

Резултатът: над 700 образувани дела. Над 150 души са признати за виновни и САЩ се разделиха на червени и сини щати 

Щатите, отбелязани в червено, са тези, които гласуват предимно за Тръмп. В синьо за Байдън. 

Според американските проучвания от тогава в червените щати 41% от населението поиска червените и сините щати да живеят в различни щати. Тоест те искат САЩ да бъдат разделени на две части. В червените щати 52% поискаха същото.

Йордан Халачев 

3 Коментара

Трън

преди 10 месеца

Последният абзац ти е нещо объркан. Как така червените са толкова процента и пак червените друго число. Ако е печатна грешка и едните са сини, то кои?

Коментирай

свободен

преди 10 месеца

Бумеранга който САЩ хвърлят срещу всеки ,трябва да знаят че ,той се връща там откъдето е хвърлен със същата скорост и точност.Пожелавам им го,те това заслужават.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.