Шипка не премина турският крак,  но не сме забравили Перущица и Батак

https://svobodnoslovo.eu/komentar/shipka-ne-premina-turskiyat-krak-no-ne-sme-zabravili-perushtica-i-batak/128729 SvobodnoSlovo.eu
Шипка не премина турският крак,   но не сме забравили Перущица и Батак

Шипка не премина турският крак, 

но не сме забравили Перущица и Батак. 

Не сме забравили тъжната история на Родопите. Този ден на триумф, навява и тъга. 

Защото саможертвата на загиналите за свободата на България е почитана в няколко дни от годината, но идеалите им изглеждат забравени. Потънали в забвение, поругани в името на чужди господари и интереси.

Сега освободителите ни са сочени за врагове, а поробителите - за приятели и съюзници. 

Докато има българи, които са готови да се жертват в името на родината - България не може да бъде убита! Нито от враговете, нито от предателите-изедници! 

Сто живота да имах, бих ги дал за свободата и независимостта на България и докато сърцето ми бие, ще защитавам родината си с всички средства!

Ще се видим горе! В името на свободата, в името на историята, в името на кръвта и костите на най-смелите и достойни наши предци!

Тодор Беленски

3 Коментара

Майна

преди 2 месеца

Честит Празник, брат! Нищо не сме забравили ,любовта към България и признателността към руския народ са кръвно кодирани в гените ни. Да се покажем достойни за Свободата , тепърва ни чака и ,,нашата,, битка за нея!

Коментирай

BLIMAN

преди 2 месеца

Tрети Март е празник на спечелената от Русия война срещу Турция, целяща преди всичко освобождението на славянското българско население в тази част на Балканския полуостров. Това е финалът на една война с 200000 убити руски, румънски, финландски и др. войници воювали под знамето на Русия. На равно с тях във войната участват и 7000 български опълченци, 1/3 от които остават кости по бойните места, Шипка, Стара Загора, Плевен и др. Днес по политически причини, поздравяващите и също така някои от участниците съвсем съзнателно не искат да признаят водещата и главна роля на руските войници под командванто на достойни руски офицери в тази война. С дълг на вечна признателност казвам, истинските българи не забравят подвига на тези които дойдоха да ни донесат очокваната от толкова време СВОБОДА от пет вековното турско робство. Здраствуйте братушки !

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.