ЩЕ СИ ПЛЮЕ ЛИ ГЕРБ НА ЛИЦЕТО?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/shte-si-plyue-li-gerb-na-liceto/111016 SvobodnoSlovo.eu
ЩЕ СИ ПЛЮЕ ЛИ ГЕРБ НА ЛИЦЕТО?

 

Ако грубата намеса на споменатото преди малко ‘’посолство’’ във вътрешната ни уредба предизвиква възмущение, то личността на избраниците възбужда гняв и отвращение. Обсъждали нашите хубостници с чуждите дипломати назначенията в службите - нещо допустимо за протекторат или колония, но немислимо за суверенна, дори само на книга държава. Ела Вълчо, изяж ме ! Харесва ли Ви, скъпи повелители, г-н Х за шеф на разузнаването ? Одобрявате ли г-н У за ДАНС ? А кого бихте предпочели за НСО ? Падение, слугинаж - не, това вече е чисто предателство.

До миналия петък, т.е. до разкритията на Радостин Василев отношението към харвардските субекти беше критично, интуитивно критично, но не и враждебно. Безобразията на предишното им некадърно управление бяха позабравени. Млади са, учени са, може и да са поумнели, си казваха хората. Поумнели ли ? Показаха ни едни арогантни хора, една готова на всичко организирана сган, която, ако бъде допусната до властта, ще провали България. Записите разкриха един допълнителен щрих към политическата им физиономия - те не се свенят да бъдат асоциирани с мафиотските практики - Асен Василев щял да иска министрите да подпишат с кръв, че в двуседмичен срок ще изритат отвсякъде хората на ГЕРБ и Радев. Какво значи това ? В мафията го наричат кърваво кръщаване. Оттук до политическите гонения и убийства има една крачка и нищо чудно тя да бъде направена, ако тези типове докопат властта. 

Сега много хора се питат - ще има ли ротационно правителство след като президентът Радев връчи втория мандата. Ако ГЕРБ са се съгласили да си плюят на лицето, да преглътнат подигравките и да клекнат пред шарлатаните срещу изпирането на Борисов - може и да има. Това вероятно ще е краят на тази партия. Но може и да са запазили някакво достойнство и да се замислят за мястото си в следващите местни и парламентарни избори. Предстои да видим развръзката на най-заплетената политическа афера в съвременна Европа. 

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 29 май 2023 г. по Евроком )

4 Коментара

Милена Върбанова

преди 3 месеца

То пък едно лице!

Коментирай

Милена Върбанова

преди 3 месеца

На такова "лице" народът български му вика "гьонсурат".

Коментирай

Иванов

преди 3 месеца

Слушах цялото предаване, и втората част с проф. Иво Христов. Май се намираме в решителен момент от нашата история, когато трябва да решим оставаме ли като държава и народ, или се отказваме от нея. Нервното прибързано изпращане на ам. мисионери в територията, което до сега беше единствено вредно за страната ни продължава. Не народът ни, голяма част от който е потънал в неспасяема мизерия, територията ни е важна за хегемона. Затова мислете. От сега нататък може да бъдат извършвани политически убийства досущ като това извършено в Ю Африка. Не случайно много от се страхуват за живота си. Никой не знае, кой държи бутона "ЕНТЪР" за техния живот.

Коментирай

мсг

преди 3 месеца

Най вероятно ще си плюе. Имам усещането че, изключителната активност на прокуратурата, особено срешу обкръжението на БМБ, има за цел сплашването на банкянския генерал треперко. Размахването на тази бейзболна бухалка трябва да накара болните му колена да омекнат и да коленичи пред марионетките на Козяк. Впрочем това е цуг-цванг ситуация и изходът все пак е неясен.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.